info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kar esaretinden asker kurtardı

Trakya yı etkisi altına alan yoğun kar yağışı, sanayi bölgesi Çerkezköy ü adeta esir aldı.

Akşam saatlerinden itibaren araçları yollarda mahsur bırakan kar ve tipi gece boyunca da devam etti.

Meteorolojik uyarıları dikkate alarak iki ayrı kriz merkezi oluşturan 3 ncü Zırhlı Tugay Komutanlığı ekipleri, gelen yardım çığlıklarına anında cevap verdi. 3 ncü Zırhlı Tugay Komutanlığı Kriz Masası Amiri Kurmay Binbaşı Enver Kılınç ve 3 ncü Zırhlı Tugay Komutanlığı K. İrtibat Subayı Binbaşı Erdinç Cihan ın başkanlık ettiği iki ayrı kriz merkezi, özellikle İstanbul TEM Otoyolu ile Çerkezköy-Saray Yolu nda mahsur kalan araçları tank kurtarıcılar ve Mercedes unimoglar ile kurtardı.

Gece boyunca tam 127 araç ile bu araçların içerisinden yer alan yolcuları kurtararak Çerkezköy şehir merkezine ulaştıran askeri birlikler, bu çalışmalarını Cumartesi Günü de sürdürdü.

ASKERE SARILARAK TEŞEKKÜR ETTİ

Yaşlı ve çocukları sırtlarında taşıyarak askeri araçlara getiren askeri birlikler, halatlarla askeri büyük araçlara bağladıkları sivil araçları, yolun açık kısımlarına kadar taşıdı. Kar, tipi ve gece karanlığı sarmalında iyice tedirginleşen bazı sürücüler ile araçlarda bulunan diğer vatandaşlar, kendilerini kurtarmaya gelen askeri personele, sarılarak teşekkür etti.