info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kayıp Alzheimer Hastası, 5 Gün Sonra Düştüğü Çukurda Bulundu

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’ne bağlı Veliköy Beldesi’nde 5 gündür kendisinden haber alınamayan Alzheimer hastası 73 yaşındaki Halit Albayrak, bir su kuyusunun yanındaki çukurda yaralı olarak bulundu.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne bağlı Veliköy Beldesi'nde 5 gündür kendisinden haber alınamayan Alzheimer hastası 73 yaşındaki Halit Albayrak, bir su kuyusunun yanındaki çukurda yaralı olarak bulundu. Elinde fener olan Albayrak'ın gece yolunu kaybettiği ve karanlıkta çukura düştüğü tahmin ediliyor.
 
Veliköy Beldesi'ndeki tek başına oturan Halit Albayrak, 5 gün önce kızını ziyarete gitmek için evden çıktı. Kendisinden bir daha haber alınamaması üzerine yakınları jandarma ekiplerine haber verdi. Bölgede yapılan aramalarda Albayrak'ın izine rastlanmadı. Tekirdağ'dan çağrılan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 2 ekibinde yaptığı arama çalışmalarında da herhangi bir sonuç alınamadı.
 
TESADÜFEN BULUNDU
 
Bugün, Veliköy Sanayi Mahallesi'nde bulunan su kuyusuna şalterleri açmak için gelen Muzaffer Topçu, alzheimer hastası Halit Albayrak'ı, yakındaki 1.5 metre derinliğindeki çukurda görünce, hemen jandarmaya haber verdi. Jandarmanın ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalede yaralı olduğu anlaşılan Albayrak'ı Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yaşlı adamın çeşitli yerlerinde düşmeden kaynaklanan kırıkların olduğu tespit edildi. Olay yerinde yapılan incelemede ise bulunan fenerden Albayrak'ın gece karanlıkta çukura düştüğü ve yaralandığı için kalkamadığı anlaşıldı.
 
Yaşlı adamı düştüğü çukurda bulan su kuyusu görevlisi Muzaffer Topçu, "Su şalterini açmak için depoya geldim. Çukurun üstünden atlarken yerde hareketsiz bir şekilde yatan birisini gördüm. Ben ölü zannettim, daha sonra ise jandarma ekiplerine bilgi verdim" diye konuştu.