info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kemelek Asfalt Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Tekirdağ Valisi Bıyıkali köy kahvesinde yaptığı konuşmada; Bıyıkali nin çevresinde bir çok şantiye bulunduğunu, kamyon ve tırların bu şantiyelere gidebilmek için köyün içinden geçtiğini ifade etti.

Tekirdağ Valisi Bıyıkali köy kahvesinde yaptığı konuşmada; Bıyıkali nin çevresinde bir çok şantiye bulunduğunu, kamyon ve tırların bu şantiyelere gidebilmek için köyün içinden geçtiğini ifade etti. Bu geçiş sırasında köyde çok fazla toz oluştuğunu anlatan Tekirdağ Valisi havaya kalkan tozun insan sağlığına ve bitkilere zarar verdiğini söyledi. İnsan sağlığını önemsediklerini belirten Valimiz, bu doğrultuda, sorunu çözmek adına çalıştıklarını ve yeni bir çevre yolu oluşturduklarını bildirdi. Şantiyelere giden kamyonlar köyün içinden geçerken aşırı toz kaldırmakta ve çıkardıkları sesle köy halkını rahatsız etmektedir. Kamyonların geçişi sırasında oluşan toz halk sağlığını tehdit etmekte, köyde yetiştirilen ürünlere ve meralara da zarar vermekteydi. Biz de bu doğrultuda, 3 yıllık bir çalışma sonucu köyün dışından şantiyelere giden yeni bir çevre yapıyoruz. Bu yol, Hayrabolu yolundan şantiyelere, oradan Kaşıkçı ve Malkara ya ulaşmakta. Yeni çevre yolumuzun bir özelliği de Malkara ile Hayrabolu ya ulaşım direk bu yoldan sağlanabilecek. Yolumuz 2850 metre olup Temmuz ayı sonunda tamamlanmasını planlıyoruz.

Yol yapım çalışmaları sırasında önümüze 400 yıllık bir meşe palamudu çıktı. Bizde ağaca zarar vermemek adına etrafını çevreledik ve yolu biraz kaydırdık. Bu yaşlı palamut yol tamamlandıktan sonrada korumamız altında olacak dedi.

Valimiz, çevre yolu ziyaretinin ardından Kaşıkçı-Ferhadanlı-Beşiktepe yoluna giderek, yapılan iyileştirme çalışmalarını inceledi.

Daha sonra, Kazandere Köyü nü ziyaret eden Tekirdağ Valisi, burada köy halkının sorunları dinledi. Kazandere Köyü ne bir gölet yaptıklarını bildiren Valimiz göletin köydeki 2 derenin birleştiği noktaya yapıldığını ifade etti. Göletin sulamaya yönelik yapıldığını bildiren Tekirdağ Valisi Köylümüzün tarlalarını sulamalarını kolaylaştırmak adına böyle bir gölete ihtiyacı vardı. Bizde bu doğrultuda en derin noktası 12 metreyi bulan 272 metre uzunluğunda bir gölet yapıyoruz. 811 dekar arazi, bu göletteki suyla sulanacak diye konuştu.