info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kılıçdaroğlu Tekirdağ’da Halka Seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 12 Haziran da yapılacak olan milletvekili seçimleri ile ilgili Türkiye turuna devam ediyor.

Seçim çalışmaları için geldiği Tekirdağ'da Tekirdağ Belediyesi Gençlik Merkezi'nde ki konservatuar açılışını yaptı. Konservatuar'ın kurulmasında Tiyatrocu-Yazar Ayla Algan'ın büyük emeği geçtiği,  konservatuar öğrencilerin çaldığı ve söylediği müziği dinledi. Daha sonra şehir merkezinden Muratlı istikametine giden yolun alt ve üst geçit inşaatının temel atma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu buradan şehir merkezindeki Cengiz Topel Meydanında takriben 5 Bin kişinin toplandığı miting alanına geçti. CHP Genel Başkanı alana gelmeden önce mitinge katılan partililere önce misafirler ve Tekirdağ 24. dönem milletvekili adayları tanıtıldı. Önce CHP Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Belediye Başkanı Opr. Dr. Adem Dalgıç, 23.Dönem Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 24.Dönem Milletvekili Adayları, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili, 1. sıra adayı Faik Öztrak, 2. sıra Adayı Candan Yüceer, 3. sıra Adayı Av. Emre Köprülü, 4. sıra adayı Gülferah Güral, 5. sıra adayı Şerafettin Kurt, 6. sıra adayı Av. Ayhan Civan coşku ile alanda toplananlar tarafından alkışlandılar.

BUNLAR YOLSUZLUK BATAĞINA BATMIŞLAR
Konuşmasının başında Başbakan'a yüklenen Kılıçdaroğlu; "Kul hakkı yemeyiz, yolsuzlukla mücadele edeceğiz, hesap soracağız" dediler. Ama geldiler yolsuzluk batağına gömüldüler. Sayın Başbakan'a Kayseri'de rüşveti toplayan adamın tuttuğu notları gönderdim.Dedik ki "Sayın Başbakan", sabah akşam diyorsun ki 'kul hakkı yiyenlere karşıyım.' Gereğini yap, Kayseri'ye 2 müfettiş gönder dedik. Başbakan, 'Fotokopilere de baktım ama altında rüşvet veren insanın imzası yok' diyor. Ben de buradan diyorum ki imza yoksa altına imzayı sen at. Ne farkeder?.Türkiye İstatistik kurumu verilerine göre 1 yılda artan yoksul sayısı 818 Bin toplam yoksul sayımız 12 Bin 715 olduğu resmi belgeler ile açıklandı.Sayın Başbakan bu resmi belgedeki  rakamlar açıklandığında kendisi kayıt dışılarda var diye bu rakamları kabul etti.bu hükümet yoksulluğu nasıl önleyebilirler.Yolsuzlukları soruşturmayanın Türkiye'nin kaynaklarını sağlıklı kullanma hakkı yoktur. 'Ben kul hakkı yemiyorum' demeye de hakkı yoktur

AK PARTİ İLE ARAMIZDAKİ FARK SİYAHLA BEYAZ GİBİDİR
Kılıçdaroğlu Ak Parti ile aramızdaki fark adeta siyah ile beyaz gibidir biz vatandaşlarımızı düşünürüz onlar ise yandaşlarını dedi.Biz İktidara geldiğimizde Aile Sigortası çıkartacağız.Kadınlarımızın hesabına Askari ücret kadar bir parayı yatıracağız.

Seçmenlerine 'temiz siyaset' sözü de veren Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın hatırlatması üzerine ise Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcılara seslendi:

"Bunlar telekulak hükümeti. Bizim gönlümüzde vatandaş var. Size söz veriyorum. İlk dört ay içinde siyaset Ahlak Yasası'nı çıkartacağız ve ahlaksızları siyasetin dışına iteceğiz. Neden? Deniz Feneri davası açılmadı? Çünkü iktidar savcıya baskı kuruyor. Bunlarda yetim hakkını yemek ayıptır diye bir şey yok. Bunların midesi her tür yiyeceği kaldırır."

ERDOĞAN'IN OĞLUNA GÖNDERME YAPTI
CHP'nin seçim beyannamesinde yer alan ve askerliği kademeli olarak 6 aya indiren vaatlerle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı oğluyla vurdu.

"Askerliği 15 aydan 9 aya, sonra da 6 aya indirilmesini vaat ettik. Hemen dediler ki 'askerliği indireceksin memleketi kim savunacak?.' Senin çocuğun Valinin gözetiminde 21 gün askerlik yaparken, memleketi kim savunacak diye sormak aklına geldi mi?"

TBMM'de kürsüye çıkıp emeklinin nasıl rahat yaşadığını nasıl zam yaptıklarını emeklinin iyi durumda olduğunu anlata anlata bitiremiyorlar,emeklilerimiz iyi durumda mı? Emekliler ülkemizde çok büyük bir güç isterse CHP'yi tek başına iktidara götürürler. AK Parti'yi iktidardan gönderirlerse 13 Haziran'da CHP iktidara geldiğinde hazineden emeklinin payını vereceğiz

ESNAF EMEKLİ OLUP ÇALIŞTIĞINDA %15 KESİNTİ YAPIYORLAR
Esnaf kardeşlerim çalışırlar sabah erkenden dükkanlarını açarlar siftah yaparlar müşteriye gülen yüz gösterirler sigorta primlerini öderler ve zamanı gelince emekli olurlar,Esnaf kardeşim emekli olduğunda emekli maaşınla geçinebiliyor mu geçinemiyor ki  o yüzden de işine devam ediyor.Doğru çalışıyor  diye de emekli maaşından  %15 kesinti yapıyorlar.Sen niye çalışıyorsun  diye,soruyorum size siz dünya da hiç kendi vatandaşını niye çalışıyorsun diye cezalandıran bir hükümet gördünüz mü?,biz iktidara geldiğimizde bu kesintiyi kaldıracağız.Dedi.

MAZOTU 1.5 TL YAPACAĞIZ BU NOTU  YAZIN BİR KENARA
Çiftçimizin durumu iyimi hayır değil,mazotu ilk 4 ay içerisinde 1,5 TL yapacağız biz Çiftçinin alın terine değer veriyoruz.Eğer yolsuzluk yapmıyorsanız,yandaşlık yapmıyorsanız  para var.Halk için kullanırsanız para var .Ben sizin için kullanacağım.Çiftçiye Mazot Desteği olarak 6 Milyar ödenmekte fakat mazota gelen zamlar ile 5,7 milyarı geri alınıyor. Çiftçiye 7 kat zam yapıyorsun ürününe 5 Kat para veriyorsun 2 kat nereye gidiyor.İnşallah 12 Haziran da AK Parti'yi al aşağı edeceğiz.Sen tarım ürünleri için 10 Milyar $ ithalat'a harcarsan benim çiftçim nasıl doyacak,10 Milyar Doları benim çiftçime ver dünyayı doyururlar.T.C tarihinde hiçbir hükümet döneminde yurt dışından Avustralya'dan  kurbanlık koyun Uruguay'dan Angus gelmedi, bunlar getirdiler. Halen ithalat devam ediyor. Vay hayvancılık yapan çiftçimin haline.

Konuşmasının sonunda mitinge katılan herkesi CHP'ye oy vererek iktidara getirmek için topluca söz verdirildi. Bu arada konuşmasının bitiminde Tekirdağ Muratlı ilçesi Belediye Başkanı Nebi Tepe'ye CHP'ye katılımı sebebiyle rozetini taktı.

Kaynak : Tekirdağ Yeni Haber