info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kılıçdaroğlu’ndan Ekmeleddin İhsanoğlu’na Destek

Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül,genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin,Umut Oran,Şafak Pavey,Faik Öztrak,Tekirdağ milletvekili Candan Yüceer,Kırklareli belediye başkanı M.Siyam Kesimoğlu ve Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’la birlikte 12 Tekirdağ belediye başkanıyla Cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermek için Çorlu’da bir konuşma yaptı.

Barış,dostluk ve kardeşlik olgusuna vurgu yapan,etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu konuşmasında,
“Demokrasi ve bağımsızlık,elbette ki her şeyden önce gelir.Çünkü, “Demokrasi ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Mustafa Kemal’in askerleriyiz.Öncelikle sözlerime bütün Trakya’ya teşekkür ederek başlamak istiyorum.Son yerel seçimlerde trakya bir tarih yazdı.İnşallah 10 Ağustosta ikinci tarihi yazacağız.Sizden bir söz istiyorum;1O Ağustosta sandığa gitmenizi istiyorum.İkinci söze gelince;Sandığa giderken her vatandaşımın düşünmesini istiyorum.Nasıl bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz? Bu çok önemli.Düşünmek kadar güzel bir şey yoktur.Düşünmek sadece insana özgü bir durumdur.Nasıl bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var,bakacağız.
Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım.Yani,her siyasi partiye eşit mesafede olması lazım.Zaten işin doğasında da,anayasada da bu yazılıdır.O zaman düşünürken soracağız;Adaylar içinde tarafsız olan kim? Hiç bir partiye üye olmayan kim? Üçüncü konu,Cumhurbaşkanı benim bayrağımı temsil edecek,Türkiye Cumhuriyeti bayrağını,Türkiye’yi,vatanımı temsil edecek.Türkiye Cumhuriyetinin cumhurbaşkanı,yüksek ahlaki değerlere sahip olan birisi olması lazım.” Dedi.
  Konuşmanın ardından,Ekmeleddin İhsanoğluna destek mitingi sona erdi.