info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kurban Bayramı Yaklaşıyor Angus Gemileri Yola Çıktı Geliyor.(Özel Haber)

Kurban Bayramı Yaklaşıyor Angus Gemileri Yola Çıktı Geliyor.(Özel Haber)

Geçtiğimiz bayram Tekirdağ limanında ithali yapılan küçükbaş ve büyükbaş hayvanlardan şehre yayılan kötü koku sebebiyle vatandaşlardan gelen birçok şikayet üzerine ulusal ve yerel basında konu olmuştu.

Tekirdağ
valisi Ali Yerlikaya da bayram öncesi Tekirdağ atanmasından sonra bu kokudan en çok  kendisinin rahatsız olduğunu açıklamıştı.

Trakya bölgesinin ŞAP hastalığından arındırılmış bölge olması sebebiyle canlı hayvan ithalinin Tekirdağ ve Marmaraereğlisi MARTAŞ limanlarından yapılması gerekmektedir. Özel olan MARTAŞ limanına ancak kendi gemilerinden müsait olduğundan bir geminin yanaşma durumu olmaktadır. Tekirdağ limanında aynı anda 2 den fazla geminin yanaşması mümkün olduğu fakat geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Hıfsızsıhha komisyonun tavsiye niteliğinde aldığı karar doğrultusunda , bu gemilerin Tekirdağ limanına yanaşmaması için karar tebligatı açıklanıyor. Kurban bayramın akalan 14 gün içinde yurt dışından yola çıkan 3 geminin hangi limana yanaşacağı kesin açıklanmıyor.

Aldığımız bilgiler doğrultusunda bu gemilerin yanaşma limanının Tekirdağ olduğu konuşulmaktadır. Bu gemilerin Tekirdağ limanı mı ? Marmaraereğilisi MARTAŞ limanına mı ? yanaşacağı önümüzdeki günlerde netleşecek gelişmeleri gazetemizden takip edebilirsiniz ..