info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Macaristan Dostluk Heyeti Tekirdağ da

Macaristan ın Borsod Abauj Zemplen şehrinden bir heyet, Macaristan ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss ile birlikte, ilimizi ziyaret etti

 

3 gün sürecek olan ziyaret programında, heyet ilk olarak, Barış ve Özgürlük Parkı’nda bulunan Prens II. Ferenc Rakoczi’nin anıtını ziyaret ederek, anıta çelenk koydu ve bir süre, park içerisindeki diğer Macar eserlerini gezdi.
Akşam da, Vali Ali Yerlikaya Macar heyeti onuruna, Orduevinde bir yemek verdi.
Yemeğe il protokolü ile Macar heyetinde bulunan Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Borsod Abauj Zemplen şehri Valisi Ervin Demeter, Milletvekili Sebestyen Laszlo, Macaristan Dostluk Derneği Başkanı Güneş Gürseler, Macaristan’ın Tekirdağ Fahri Konsolosu Erdoğan Erken ve heyette bulunan üyeler katılırken, yemekte Borsod Abauj Zemplen şehri Valisi Ervin Demeter, “Ziyaretlerinin tarihi bağlarla, ve Macaristan Özgürlük Hareketi’nin öncüsü Ferenc Rakoczi aracılığı ile, kurulup tesis edilen Türk – Macar ilişkilerini daha da kalıcı hale getirmek amacıyla gerçekleştiğini ifade ederek, Türk misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti” dile getirdi.
Vali Ali Yerlikaya da” Geçmiş yıllarda, önceki Valimiz Sayın Zübeyir Kemelek tarafından gerçekleşen ziyaret ile, tarihten gelen dostluğun daha da samimi bir hal almıştır. Başkonsolos Gabor Kiss ve değerli meslektaşım Ervin Demeter ile, dostluk heyetimizin değerli üyelerini, ülkemizi ziyaretlerinde güzel şehrimiz Tekirdağ’ımızda, misafir etmekten onur duyuyorum” dedi.