info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Macaristan Dostluk Heyetinden Vali Ali Yerlikaya ya Ziyaret

Macaristan Dostluk Heyetinden Vali Ali Yerlikaya ya Ziyaret Macaristan ın Borsod Abauj Zemplen şehrinden 3 günlük bir ziyaret için şehrimize gelen Macar dostluk heyeti, Vali Ali Yerlikaya yı makamında ziyaret etti

 

Ziyarette, tarihi süreç içerisinde Türk Macar ilişkileri ve  iki toplum arasında XVIII.yüzyılın başlarında (1715-1735) Tekirdağ’da ikamet eden Macar Prensi II. Ferenc Rakoczi ile pekişen dostluk konuşulurken, Vali Ali Yerlikaya Tekirdağ hakkında, heyete tanıtıcı bilgiler verdi. Yakın bir süre önce şehir idaresinde Valilik yönetimine geçen, Macaristan’ın Borsod Abauj Zemplen şehrinin Valisi Ervin Demeter’e Vali Ali Yerlikaya, Türk devlet idare yapısı ve ülkemizdeki mülki idare yapılanması hakkında da bilgi verdi.
Ziyarette, Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Borsod Abauj Zemplen şehri Valisi Ervin Demeter, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Pfliegler Peter, Milletvekili Sebestyen Laszlo, Macaristan Dostluk Derneği Başkanı Güneş Gürseler, Macaristan’ın Tekirdağ Fahri Konsolosu Erdoğan Erken ve heyette bulunan üyeler yer aldı.