info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mahalleli Yemek Yarışması Yapıldı

15 - 22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen otuz beşinci Turizm Haftasi etkinlikleri yemek yarışması ile devam etti.

Tekirdağ Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde, Turizm haftası nedenyle Tekirdağ Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Turizm Tanıtma Derneği'nin organize ettiği mahalli yemeklerin tanıtımı amacıyla beş katogoride olmak üzere yemek yarışması yapıldı. Yapılan yarışmaya çorbalar, tatlılar, hamur işleri, et yemekleri,  zeytinyağlılar olmak üzere 73 adet yemek çeşidi katıldı.

İstanbul Mutfak Dostları Derneği Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazetesi Yazarı Sevim Gökyıldız, Zaman Gazetesi Yazarı Nevin Halıcı, Foodlife Gastronomi Dergisi sahibi ve yemek fotoğrafçısı Gökmen Sözen, İstanbul Osmanlı Mutfağı sahibi Ali Güler ile Özbek yemekleri üzerine kitabı olan Özbek sanatçı Şahsenem'in de jüri, üyesi olarak katıldığı yarışmada birinci ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara Turizm Tanıtma Derneği adına Tekirdağ Valiliği birer küçük altın vererek ödüllendirdi.

Ödül töreninde konuşan Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Halil Akay 'Bu bir yemek yarışması değil mutfak kültürüdür. Yerel mutfak kültürümüzü yaşatmak ve geliştirmek için düzenlenen yarışmamıza hoş geldiniz. Yemek kültürü turizmde önemli bir tanıtım aracı olmuştur.' dedi.

Yarışma ve ödüllerin dağıtımından sonra Turizm Tanıtma Derneği ve Turizm Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği tarafından yarışmacılara jüri üyelerine protokole mensup daire amirleri ve yerel ve ulusal basının da katıldığı bir kokteyl verildi Kokteylde Özbek sanatçı Şahsenem bir de mini konser vererek gelen misafrlere müzik dolu bir gece yaşattı.