info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Makedonyalı Gençler Mürefte Belediyesini Ziyaret Etti

Makedonya dan Tekirdağ ın Şarköy ilçesine bir hafta sürecek yaz kampına gelen, merkezi Başkent Üsküp te bulunan Ufuk Derneği üyeleri, Mürefte beldesini ziyaret etti.

 

Makedonya'dan Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bir hafta sürecek yaz kampına gelen, merkezi Başkent Üsküp'te bulunan Ufuk Derneği üyeleri, Mürefte beldesini ziyaret etti.
 
Makedonya'dan Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine yaz kampına gelen, Ufuk Derneği üyele Belediye Başkanı İlhan Koçer'i makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Koçer, gençleri beldede bulunan Kültür evi ile Türkiye'nin ilk şarap müzesine de götürerek bilgi verdi.
 
Mürefte Belediye Başkanı İlhan Koçer, 2 yıl önce de beldelerini ziyaret eden Ufuk Derneği üyesi Makedonya'dan gelen gençleri yeniden görmenin kendisini mutlu ettiğini ifade ederek "Trakya-Kent üyesi belediye başkanları olarak, Makedonya'yı ziyaret ettik. Dost ve kardeş ülke Makedonya'yı ve sizleri çok seviyoruz. Balkanlarda tarihsel bir mirasımız var, kardeşlerimiz var. Ülkenize döndüğünüzde, Müreftemizi anlatmanızı, tanıtmanızı sizlerden bekliyorum." dedi.
 
Ufuk Derneği Başkanı Enes İbrahim de yaptığı konuşmada, 46 kişi geldiklerini, Makedonya'daki etnik grupları oluşturan; Makedon, Arnavut, Türk, Boşnak ve Sırp arkadaşlarıyla geldiklerini, Türkiye'yi, Şarköy ve Mürefte'yi, yakından tanımalarını istediklerini ifade ederek "İki yıl önce geldiğimizde daha çok Türk arkadaşlarımız vardı. Bu yıl, çoğunluk etnik gruplarda, döndüklerinde güzel duygularını yansıtacaklardır." dedi.
 
Daha sonra, Mürefte Kültür evi ile Şarap Müzesi'ne gidildi. Buradaki tarihsel eserler yerinde incelendi. Tadım gerçekleştirildi.
 
Ufuk Derneği üyeleri daha sonra, Uçmakdere köyüne giderek, çamlık altında denize girdiler.