info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara da 300 Keklik Doğaya Bırakıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Yozgat Üretme Çiftliği nde üretilen 300 keklik, kene ve süne zararlıları ile mücadele kapsamında doğaya bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Yozgat Üretme Çiftliği'nde üretilen 300 keklik, kene ve süne zararlıları ile mücadele kapsamında doğaya bırakıldı. Malkara 14 Kasım Avcılar ve Balıkçılar Derneğinin girişimleri ile gerçekleşen etkinlikte, 300 kekliğin doğa alışması için demir kafesler yaptırıldı.
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı I. Bölge Müdürlüğü Tekirdağ İl Şube Müdürü Gökay İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda bölgede keklik ve sülün popülasyonunun azalması nedeniyle çiftliklerde yetiştirilen keklikleri ve sülünleri doğaya yerleştirme çalışmaları yürütüldüğünü söyledi.
 
İnal, "Bu çalışmalarımız ülkemizin bir çok ilinde de yapılmaktadır. Bu amaçla Merkez, Çorlu, Çerkezköy, Malkara ve Şarköy ilçeleri sınırları içerisine 1500 keklik ve 1000 sülün bırakılmıştır. Bu uygulama ilimize bağlı diğer ilçelerde de devam edecektir" dedi.
 
14 Kasım Avcılar ve Balıkçılar Derneği Başkanı Hüseyin Beşer de amaçlarının süne ilaçlarının kullanılmaması olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: 
 
"Süne zararlısı buğdaya çok zarar veriyor. Çiftçilerde süne ilacı kullanıyor. Süne ilacı da doğadaki tüm canlıları öldürüyor. Amacımız hem toprağa, doğada yaşayan hayvanlara zarar veren süne ilaçlarının kullanılmasını yasaklatmak hem de doğal olarak süne ile mücadele etmektir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Tekirdağ Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu projede 300 kekliği doğaya salıyoruz. Gelecek yıl daha fazla kekliği doğaya salmak istiyoruz. Avcılar doğaya zarar veren değil, doğanın dengesini koruyan insanlardır. Yasak avcılık yapanları da halkımız bir an önce şikayet etsin."