info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara, hafta sonu beyaza büründü

Trakya nın balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesiyle birlikte cumartesi ve Pazar günleri Malkara ilçesine yılın ilk karı yağdı.

Karayolları ekipleri duble yolu ulaşıma açık tutmak, belediye ekipleri de şehir merkezinde buzlanmayı önlemek için aralıksız çalıştı. Sıcaklık sıfır dereceye kadar düştü.

SÜRÜCÜLER DON VE BUZLANMAYA KARŞI UYARILDI

Meteoroloji yetkililerinden gelen kar yağışı ihbarı üzerine belediye hoparlöründen halka anons yapıldı.

Şehir ulaşımının aksamaması için sürücülere tedbirli davranmalarını öneren Kaymakam Yüce, sürücülerden araçlarında zincir, çekme halatı ve takozun mutlaka bulundurulmasını istedi.

Yerel basına yaptığı açıklamada; insan hayatının dünyanın tüm servetlerinden daha değerli olduğunun altını çizen Kaymakam Salih Yüce, zinciri olmayan araçların trafiğe çıkmamasını şiddetle tavsiye ederek, yolu tıkayan araçların trafiği sıkıntıya soktuğunu ve risk oluşturduklarını söyledi. Malkara Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak araç ? gereç parkının çok iyi olduğunu ve kısmi sıkıntıları aşabilecek güçte olduklarını ifade etti.

KAR YAĞIŞINA EN ÇOK ÇOCUKLAR SEVİNDİ

Kar yağışı sonrası kendini dışarı atan çocuklar kartopu oynadı. Karla oynamayı seven ilköğretim okulu öğrencileri, sevinçlerini uzun zamandır kar yağışını çok özlemiştik, diyerek ifade ettiler.