info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Moldova Komrat Devlet Üniversitesi NKÜ İşbirliği

Moldova Komrat Devlet Üniversitesi Eski Rektörü ve Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Stepan Varban NKÜ Rektörü Prof Dr Şenköylü yü makamında ziyaret etti.

NKÜ REKTÖRÜ PROF DR ŞENKÖYLÜ, "İşbirliğinin hem iki üniversite arasındaki diyalogların geliştirilmesi bakımından, hem de balkan ülkeleri arasındaki dostluk, kardeşlik ve iyi niyet ilişkilerinin sürekliliği açısından büyük önem teşkil edeceğine inanıyorum"

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof Dr Nizamettin Şenköylü, "İşbirliğinin hem iki üniversite arasındaki diyalogların geliştirilmesi bakımından, hem de Balkan ülkeleri arasındaki dostluk, kardeşlik ve iyi niyet ilişkilerinin sürekliliği açısından büyük önem teşkil edeceğine inanıyorum" dedi.

Moldova Komrat Devlet Üniversitesi Eski Rektörü ve Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Stepan Varban NKÜ Rektörü Prof Dr Şenköylü yü makamında ziyaret etti.

Rektör Prof Dr Şenköylü, Namık Kemal Üniversitesi nin bulunduğu kentin, bölgenin ve ülkenin değerlerini göz önünde bulundurarak 4 yılda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini, hedefleri ve ruhu olan bir üniversite olarak gerek komşu ülkelerin üniversiteleri, gerekse Avrupa ülkelerinin üniversiteleri ile işbirliği çalışmalarını hızlandırdığını söyledi.

Moldova Komrat Devlet Üniversitesi ile NKÜ arasında eğitim-öğretim alanında ilişkilerin güçlendirilmesi, karşılıklı öğretim elemanı ve öğrenci değişimi konularının değerlendirileceğini belirten Şenköylü, "Eğitim kurumları arasında değişimi, ortak bilimsel projeleri, eğitimin her alanında yeni anlayış ve düzenlemeleri teşvik etmenin önemine inanıyorum" dedi.

Eğitim alanında ortak politika konularının ön plana çıkarılmasını sağlamak, karşılıklı teknik bilgi ve becerilerden yararlanmak amacı ile işbirliğinin başlatılmasını gönülden desteklediklerini Söyleyen Şenköylü, Prof.Dr. Stepan Varban ın bu yöndeki çabasından dolayı kutladığını, Komrat Devlet Üniversitesi ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

İki üniversite arasında karşılıklı ilişkilerin daha da geliştirilmesi için işbirliği çalışmalarının temelini atmak üzere Şenköylü yü ziyaret ettiğini ifade eden Prof Dr Stepan Varban, "İki üniversite arasındaki diyalogun ve uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi yönünde Komrat Devlet Üniversitesi ni temsilen burada bulunuyorum. Ortak tarih ve kültür birikimine sahip olduğumuz komşu ülkelerle tarihten beri gelen ortaklaşa ilişkileri geliştirmek, eğitime dayalı bilimsel ve kültürel görüşmeleri hızlandırmak amacı ile komşu üniversitelerin yetkilileriyle ve diğer üst düzey yöneticilerle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Amacımız eğitim öğretim alanında da iyi niyet ilişkilerinin sürekliliğini sağlamaktır"diye konuştu.

Prof Dr Varban, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Şenköylü nün iyi niyet dileklerini ve işbirliği yönündeki olumlu yaklaşımlarını Komrat Devlet Üniversitesi yetkililerine ileteceğini sözlerine ekledi.