info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlıda Tinerci Dehşeti Sürüyor, Mahalle Sakinleri Tepki ve Korku İçinde

Muratlı’da bir süredir,tinerciler çevreye korku salıyor.

HALK KORKU,NEFRET VE GECELERİ TEDİRGİNLİK İÇİNDE.
 
 
Korkudan şikayette bulunamayan,gece-gündüz tedirginlik içinde yaşayan özellikle bayan mahalle sakinleri,şu açıklamalarda bulundu; “mahallemizi tinerciler sardı.Artık bahçemizde dahi oturamıyoruz.Ellerini boyunlarına götürerek, “keseceğiz” işareti yapıyorlar,pantolonlarını indirip kızların üzerine koşuyorlar,küfür ediyorlar,yakın zamanda saldırmaya başladılar.
 
 
Bazen 155’i arıyoruz ama, polis gelene kadar kayboluyorlar veya otlar ve ağaçlar her yeri kapattığı için gecenin karanlığına karışıyorlar.Açık olarak şikayette bulunmaya da çekiniyoruz.Çünkü çocuklarımıza veya bize zarar vermelerinden korkuyoruz.Bize yardımcı olun.” Demektedirler.Gazetemize bu konuda bir açıklama yapan,Kazımdirik-Turan mahalleleri muhtarı Hasan Yüce, “Mahallemiz Kazımdirik mahallesi 23. ve 24. Sokaklar civarında   bulunan atıl durumdaki yaklaşık 5-6 evin tinerciler tarafından kullanıldığı tespit edilmiştir.MAHALLE SAKİNLERİ,KENDİLERİNE ZARAR VERECEK DİYE,POLİSE DE ŞİKAYET ETMEYE KORKTUĞUNDAN VEYA MAHKEMELERDE UĞRAŞMAK İSTEMEDİĞİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMUYOR.BU NEDENLE POLİS DE BİR ŞEY YAPAMIYOR.
 
 
Yapmış olduğum araştırmaya göre,bu atıl durumdaki evlerin,mevcut yasaya göre belediye tarafından yıkılması veya sahipleri varsa,cezai işlem uygulanması gerekmektedir.Bu metruk evlerde sürekli tinerciler bulunmakta,bu tinerciler,kullandıkları madde sebebiyle mahalle halkını huzursuz etmekte,bazen hoş olmayan durumlarla karşılaşılmaktadır.
 
 
Pantolonlarını indirerek avdet yerlerini göstererek veya mazlum kişileri darp ederek mahalle sakinlerini huzursuz eden bu tinercilerin metruk evlerden uzaklaştırılması için,bu evlerin yıkılması veya gerekli tedbiri almayan evlerin sahiplerine cezai işlem uygulanarak tekrar mahalle halkımın huzurlu bir şekilde evlerinde yaşamasını istiyorum.Yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum.” Dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin