info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Nkü Rektörlük Seçimi Öncesi Adaylar Projelerini Anlattı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde (NKÜ) 15 Nisan 2011 tarihinde yapılacak olan rektörlük seçiminde Ziraat Fakültesi‘nden dört aday yarışacak.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ) 15 Nisan 2011 tarihinde yapılacak olan rektörlük seçiminde Ziraat Fakültesi'nden dört aday yarışacak. Mevcut rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü'nün de aday olduğu seçimlerde şu ana kadar adaylığını açıklayan öğretim üyeleri Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Şimşek, Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Muhittin Özder ve Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Halim Orta oldu.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü ve yeni dönemde rektör adayı olan Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü yapmış olduğu açıklamada, üniversitede devam eden çalışmaların sonuçlandırılması için bir dönem daha aday olduğunu, birçok projeye imza attıklarını ve sonuçlandırmak istediklerini belirtti. Şenköylü, "Namık Kemal Üniversitesi hızlı büyümekte olan bir üniversitemiz. Tekirdağ Merkez de ve Çorlu ilçelerinde Teknopark çalışmalarımız var. Bunları tamamlamayı hedefliyoruz. Üniversitemizde inşaatlarımız hızla devam etmekte. Şuan altı fakültemiz var. Önümüzdeki dört yıl içinde dört tane daha yeni fakülte ile büyümek istiyoruz" dedi. Şenköylü, Kurulması planlanan fakültelerin hukuk, truzim, diş hekimliği ve spor akamemisi olduğunu kaydetti.

ŞİMŞEK: KATILIMCI VE HUZURLU BİR ÜNİVERSİTE

NKÜ rektör adaylarından Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Şimşek, 'Huzurlu, güven dolu, şeffat ve katılımcı bir üniversite' için değişim çağrısında bulunduğunu belirtti. Şimşek yapmış olduğu açıklamada rektör seçilmesi halinde en büyük yatırımı insan üzerine yapacaklarını belirtti. Üniversitenin fiziki büyümesinin bir süreç olduğuna değinen Şimşek, "İnsanı merkeze alarak öğretim üyesinden öğrencisine herkesin kendisini geliştirebileceği, huzur içinde yaşayabileceği bir üniversite ortamı oluşturacağız." dedi. 27 yıldır bu üniversitede çeşitli görevler üstlendiğini belirten Şimşek, "Ortak akıl yolu ile sorunları tespit etmek, birlikte çözümler üretecek yönetim anlayışını gerçekleştirmek, akademik özgürlük liyakat ve insana saygının esas alındığı daha özgür ve daha demokratik bir üniversite kurmak gayesindeyim." dedi.

Rektör adaylarından Prof Dr. Muhittin Özder'de, üniversitenin eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ziya Akçetin'den gelen destek hakkında görüşlerini belirtti. Özder, "Kendi tercihidir. Herkes birilerini destekliyor. Tek başına olmuyor. Gönül bağı olduğu insanlara bir katkıda bulunmak istemiştir. Kendi tercihidir." dedi.

Ergenekon Davası 12. dalga olarak bilinen Türkan Saylan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda akademik personele yapılan Ergenekon Sorgusuna bir çok gazeteye verdiği ilan ile gündeme gelen Prof. Dr. Ziya Akçetin, NKÜ Fen Fakültesi öğretim üyelerine gönderdiği mailde rektörlük seçimlerinde Halim Orta ya da Muhittin Özder'i destekleyebileceklerini ancak Halim Orta yerine Muhittin Özder'i desteklemelerini istediğini belirten bir mail gönderdi. Mailde 'Çağdaş Türk kadını örneği olan eşi ile beraber üniversitemizin kahrını çekmiş hocamız' ifadesi dikkat çekti. Gönderilen mailde rektör adayı Prof. Dr. Halim Orta için ise 'Halim Hoca, belediye başkanlığı, milletvekilliği ve rektörlük gibi birbirinden farklı kulvarlarda, yerel gücünün verdiği rahatlıkla oyun oynamakta. Bütün bu pozisyonların her birini layıkıyla doldurabilecek niteklikte olsa bile, hedeflerinin bu kadar farlı olması beni idealizmi ile ilgili şüpheye düşürmekte' denildi.