info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

ÖDP Deprem Yürüyüşüne Katılacak

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, 17 Ağustos depremine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 12 yıldır etkili adım atılmamasını eleştirdi.

 

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, 17 Ağustos depremine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 12 yıldır etkili adım atılmamasını eleştirdi.
 
Taş, "Rantı-parayı insan hayatından değerli gören; ölümleri 'kader' diye geçiştiren zihniyet bugün de tıpkı 12 yıl öncesinde olduğu gibi kentsel düzenlemeyi yeni rant kapıları açmaktan ibaret görmeye devam ediyor. Depreme karşı önlem almak bir yana piyasa eliyle –sigortacılığa dayalı- deprem rantı yaratılıyor" dedi.
 
Bir an önce depreme karşı acil ve kalıcı tedbirler alınmasını isteyen Taş, "Simav, Tekirdağ ve Elazığ'da yaşanan depremler artık uyuyanları uyandırmalıdır" dedi.
 
İstanbul'da depreme karşı güçlendirilen binaların oranının yüzde 1 olduğunu hatırlatan Alper Taş, "Yapı Denetim Sistemi kamu eliyle depreme dayanıklı, nitelikli binaların yapılmasına yönelmelidir. Eğer söz konusu olan insan hayatı ise kar-zarar hesabı yapılamaz. Maliyetine bakılmaksızın mevcut yapı stokunun depreme dayanıklı hale getirilmesinden, yeni yapıların buna uygun olarak inşa edilmesine karar bütüncül bir eylem planı kamu eliyle hayata geçirilmelidir" dedi.
 
17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenleri anan ÖDP Genel Başkanı, "Yeni bir felaket ve acı yaşamamak için sorumluları uykudan uyanmaya çağırıyoruz" dedi, İzmit'te bu akşam düzenlenecek olan etkinliklere katılacaklarını duyurdu.