info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Öğrencisine Uyuşturucu Satan Öğretmen

Öğrencisine uyuşturucu madde satarken yakalanan öğretmen, satıcı değil içiciyim dedi ama...

Tekirdağ da, eski öğrencisine uyuşturucu sattığı iddiasıyla tutuklanan 29 yıllık beden eğitimi öğretmeni 55 yaşındaki Ayhan Derinde, yargılandığı Tekirdağ 1 inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

6 ay önce İstanbul dan temin ettiği esrarı, Tekirdağ daki bir eğlence yerinde müzisyenlik yapan 2 eski öğrencisine satarken suçüstü yakalanıp tutuklanan Tekirdağ Lisesi beden eğitimi öğretmeni ve hentbol antrenörü Ayhan Derinde, Tekirdağ 1 inci Ağır Ceza Mahkemesi nde son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Derinde nin avukatı ve yakınları katıldı. Hakkında hazırlanan iddianamede uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 5 ile 15 yıl arasında cezası istenen Derinde, suçsuz olduğunu söyledi ve tahliyesini istedi.

SATICI DEĞİL İÇİCİYİM

Mahkemede yaptığı savunmada 22 yıldır esrar kullandığını söyleyen Ayhan Derinde, Esrar içtiğim için 4- 5 kez hakkımda soruşturma açıldı. Bir soruşturma sonunda 4 yıl görevimden uzaklaştırıldım. Bu sürede tedavi olup tekrar görevime döndüm. Sık sık geçirdiğim soruşturmalar nedeniyle okul değiştirdim. Bırakmayı denedim ama bir türlü bu illetten kurtulamadım. Satıcı değilim. Kesinlikle öğrencilerime bu illeti bulaştırmadım. Yakalandığım gece üzerinde içmek için 30 gram esrar vardı. Satmak için değil içmek için taşıyorum dedi.

ONLAR BENİM YAVRULARIM Esrarı kendisinin kullandığını fakat öğrencilerine bulaştırmadığını söyleyen Derinde, 29 yıllık öğretmenliğim boyunca bu illeti çocuklarıma bulaştırmadım. Onlar benin yavrularım. Kendim içiyordum. Kesinlikle satıcı değilim. Tahliyemi istiyorum dedi.

Mahkeme heyeti ise Derinde yi uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 4 yıl 2 ay hapse mahkum etti. Derinde, tutuklu bulunduğu Tekirdağ Kapalı Cezaevi ne götürüldü.

29 yıllık öğretmen olan Ayhan Derinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan soruşturma sonunda öğretmenlikten uzaklaştırılmıştı