info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Okul Aile Birliği Başkanları Toplantısı Vali Yerlikaya nın Başkanlığında Yapıldı

Okul Aile Birliği Başkanları Toplantısı Vali Yerlikaya nın Başkanlığında Yapıldı

Vali Ali Yerlikaya’nın başkanlık ettiği "Okul Aile Birlikleri Başkanları Toplantısı", Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası konferans salonunda yapıldı.

  İl merkezi ve ilçelerdeki tüm okulların, sayısı 350’yi bulan Okul Aile Birlik Başkanları’nın katıldığı ve bu konuda yapılan geniş katılımlı ilk buluşma niteliğinde olan toplantının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler yaptı. Daha sonra toplantının başkanı olarak söz alan Vali Yerlikaya konuşmasında; “Bütün Okul Aile Birliği Başkanlarını kutlayarak, 2012-2013 eğitim öğretim yılında daha iyi hizmetlere vesile olacaklarına olan inancını dile getirdi.”

 Okulun yaşayan bütün bir canlı olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, okulu yöneten idarecilere  Okul Aile Birlikleri tarafından yardımcı olunması gerektiğini ve sosyal faaliyetler üzerinde durularak, bu alanlarda yapılacak çalışmalarda Okul Aile Birliklerinin de olmasını istedi.

 Okul çevresinde faaliyet gösteren başta internet kafeler olmak üzere sosyal alanların öğrencilere okul saatinde eğitim öğretimi etkileyecek şekilde zarar vermesini önlemek amacıyla aktif çalışmaların yapıldığını ifade eden Vali Yerlikaya; bu konu ile ilgili Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim’in çalışmaları hakkında bilgi verdi.

  Eğitimin insan yaşamındaki önemine vurgu yapan Vali Yerlikaya, ancak eğitim yoluyla Gazi Mustafa Kemal’in çizdiği yolda ilerlenebileceği ve gerçek manada kalkınmış, dünyada adından söz edilen müreffeh bir ülke olabileceğimizi söyledi.

 Neticede eğitimin bir bütün olduğunu ve beşikten mezara kadar eğitim ve öğretimin devam ettiğini söyleyerek, bu alanda yapılan çalışmalara toplumun her kesiminin destek olması gerektiğine vurgu yaptığı konuşmasında bu konuda yapılan çalışmalara destek olunamıyorsa  engel de olunmaması tavsiyesinde bulundu.

  İl merkezi ve ilçelerde Eğitim öğretim ile  ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Yerlikaya; İl Özel İdaresinden milli eğitim için ayrılan payın bundan sonra  yeni okul yapımında değil mevcut okulların tadilatında kullanacağını söyledi.

 Vali Yerlikaya;konuşmasının sonunda gözbebeğimiz olarak nitelediği çocuklarımızın velilerine, öğretmenlere, idarecilere, başarılar diledi. Toplantı daha sonra  soru cevap şeklinde devam etti.

 Toplantıya Vali Ali Yerlikaya, Vali Yardımcıları Zeki Kaya ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri katıldı.