info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Orhan Pamukoğlu: Yolsuzluk ve Rüşvette 3. Sıradayız

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, bugün partisinin Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde teşkilatı tarafından Cumhuriyet Meydanı nda düzenlen Milli Uyanış mitinginde katıldı.

İlk olarak Seçim otobüsünün üzerinden alanda toplanan yaklaşık 600 kişiyi selamlayan Pamukoğlu, konuşmasında hükümeti eleştirdi. Pamukoğlu, "Devletin kurulma sebebi, güvenlik, adalet ve ekonominin iyi hale getirilmesi içindir. Bizim siyaset sahnesinde olmamızın sebebi ülke ekonomisinin bitmiş olması, güvenlik ve ekonominin bu ülke topraklarından uzaklaşmış olmasıdır. ülkeyi 40 yıldır aynı adamlar yönetiyor. Yani 40 yıldan bu yana 40 yıllık kaniler tarafından idare ediliyoruz. Halkımız yorgun, ürkek ve ruhu yaralı. 30 yıldan beri dağlarımıza terör var. 22 yıldan bu yana limanlarımızın hepsi elimizden çıktı. Bankalarımızın yarıdan fazlası bizim değil. çiftçimiz, işçimiz, memurumuz ve bütün insanlarımız zor durumda ve bir çıkmaz içinde" diye konuştu.

Pamukoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı büyük araştırma şirketleri 200 devlet arasında çeşitli yönlerden incelemeler yapmış. Türkiye yolsuzluk ve rüşvette 200 devlet arasında üçüncü sırada bulunuyor. Bunların işleri, ailelerini, etrafındakileri ve kendilerinden olanları zengin etmek. ülkemizin şu anda 540 milyar Dolar dış borcu bulunuyor. Gırtlağımıza kadar borç batağındayız. Bırakın borcumuzu ödemeyi, borcumuzun faizini bile ödeyemiyoruz. 20 yıl önce bu topraklarda 50 milyon büyük ve küçükbaş hayvan varken bugün bu sayı sadece 5 milyona düşmüştür. Biz bütün toprakları işleyeceğiz ve bütün tarım üzerindeki her şeyden vergiyi kaldıracağız."

Yaklaşık 45 dakika konuşan Pamukoğlu daha sonra ilçe teşkilatını ziyaret etti ve Çorlu dan ayrıldı.