info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Palabıyık İstifa Sesleri

Belediye meclis listesine tepki gösteren CHP Çerkezköy örgütü, il parti binasını gelerek Başkan Recep Palabıyık’a yüklendi.

Öfkeli kalabalığı Çerkezköy İlçe Başkanı Zaim Özkan yatıştırmaya çalışırken, Recep Palabıyık, partililer tarafından istifaya davet edildi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nde belediye meclis adayları listelerinin belli olmasının ardından sular durulmak bilmiyor.
 
Belediye meclis listesinde yetkinin Recep Palabıyık’ta olması partililer tarafından büyük tepkiyle karşılanırken dün akşam CHP Çerkezköy Örgütü ve partililer, Tekirdağ İl Binasına gelerek Recep Palabıyık’a çok sert tepki gösterdiler.
 
Recep Palabıyık’ın bu süreci kesinlikle idare edemediği ifadelerini kullanan partililer, Recep Palabıyık’ın o koltukta oturmaması gerektiğini belirttiler.
 
Oldukça öfkeli oldukları gözlerden kaçmayan partililer,”Büyük bir haksızlığa uğradık.”dediler.
 
Tepkilerini Palabıyık’a bağırarak gösteren partililer, “Çerkezköy örgütü resmen çiğnenmiştir. Bu yapılan çok büyük bir siyasi ayıptır.’’ şeklinde konuştular.
 
‘PABABIYIK O KOLTUKTA OTURMASIN’
 
Öte yandan Çerkezköy Örgütü’nün meclis listesinde hiçbir söz sahibi olmayışı sebebiyle haksızlığa uğradığını ve bu yaptığının doğru olmadığını kabul eden Palabıyık, “Ben yaptığımın doğru olduğunu iddia etmiyorum. Ancak yapmak zorundaydım.’’diyerek kendisini savundu.
Bunun üzerine partililerin öfkesi daha da artarken “O zaman o koltukta neden oturuyorsun? İstifa et.’’ sözleri partililer tarafından yüksek sesle dile getirildi.
 
Buna karşın “Palabıyık istifa” seslerinin ardından İl Başkanının sessizliğini koruduğu gözlerden kaçmadı.
 
GAZETECİLERE ÇİRKİN MUAMELE
 
 Partililer tarafından il binasına davet edilen basın mensuplarının Recep Palabıyık’ın talimatı üzerine il yöneticisi Şeref Çetin tarafından itilip kakılması herkeste şok etkisi yarattı. Özellikle bir il yöneticisinin bunu yapıyor olması Cumhuriyet Halk Partililer tarafından büyük ayıpla karşılanırken basın mensuplarına Şeref Çetin tarafından yapılan muameleye partililerde sert tepki gösterdi.
 
Gazeteciler ise, “Cumhuriyet Halk Partisi her platformda basın özgürlüğüne vurgu yapıyor. Buna karşın İl Yöneticisi Şeref Çetin, gelip bize fiili bir müdahalede bulunarak basının görev yapmasını engellemeye çalışıyor. Bu son derece çirkin bir olay. Basın mensuplarına yapılan bu olayın peşini bırakmayacağız.’’ şeklinde konuştular.
 
Öte yandan olaylı gecenin ardından konu ile ilgili görüşleri alınmak için kendisine ulaşılan Palabıyık’ın telefonu gazetecilerin yüzüne kapattığı iddia edildi.
 
TEKİRDAĞ’DA DA LİSTELERE TEPKİ VAR
 
Bu arada bir çok ilçede olduğu gibi Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesi’ndeki listelere de tepkiler çığ gibi büyüyor.
 
Listeleri kafasına göre yapan Palabıyık’ın istifa etmesi gerektiğine vurgu yapan adaylar, “Başvurusu bile olmayan isimler listede yer aldı. ‘’Eğitime gitmeyen aday adayları listelere giremeyecek’ denmesine rağmen aday adayı bile olmayan kişilerin aday listelerinde yer alması skandaldır. Hukuksuzluktur.CHP Palabıyık’ın yetkisinde küçük düşürülmüştür.Palabıyık, bu partiyi bırakıp,anti demokratik bir partiye geçsin.Orada kendine buyruk çalışsın” şeklinde tepki gösterdiler.