info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Polisten Facebook ta İlginç Takip

Tekirdağ da 8 sene önce işlenen cinayetin katil zanlısı Facebook ta cinsiyetini saklayan polisin tuzağına düştü.

 

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde 2001 yılında cinayet işleyen ve 14 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 30 yaşındaki Seçkin Topuz, internetteki sosyal paylaşım sitesi 'Facebook'a 'Gaye' rumuzu ile giren ve kendisini kadın gibi tanıtan erkek polis memuru ile buluşmaya gidince yakalandı.
 
Sağlık Mahallesi'nde 2001 yılında İhsan Altıntop'u 7 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiası ile aranan Seçkin Topuz'un Çorlu'da olduğu ihbarını alan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Büro Amirliği Aranan Şahıslar Kısmı ekipleri, cadde ve sokaklarda aradıkları Topuz'u bulamayınca arkadaşlık siteleri ve sosyal paylaşım sitesi olan 'Facebook'ta aramaya başladı. Görevli erkek polis memuru, 'Facebook'ta kendisine 'Gaye' rumuzu aldı ve site içinde arama yaptığı sırada Seçkin Topuz'a ulaştı. Fotoğrafı ile de teşhis edilen cinayet şüphelisini yakalayabilmek için 'Gaye' rumuzlu polis memuru, Seçkin Topuz ile sanal alemde sohbet etmeye başladı. Bu sohbet daha sonra yine internetteki 'MSN' olarak bilinen chat programı ile devam etti. 3 gün boyunca MSN ile devam eden sanal sohbetin gerçek ortama taşınması fikrinin ortaya atılması üzerine polisler planın bozulmaması için yeni bir telefon hattı açtırdı ve bir kadın polis memurunu 'Gaye' olarak Seçkin Topuz ile konuşturdu. Seçkin Topuz, kimliğini bilmediği kadın polisin buluşma teklifini kabul etti. Topuz karalaştırılan yere geldiğinde gözaltına alındı.
 
Polisleri görünce neye uğradığını şaşıran Topuz, arandığını bildiğini bu nedenle yerel seçimlerde oy kullanmaya bile gitmediğini söyledi. Topuz, "Böyle bir oyunun sonunda yakalanmak istemezdim" dediği belirtildi.
 
Polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Seçkin Topuz, tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne konuldu.