info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

"Pucaramanta"dan Tekirdağ da Sokak Konseri

Tekirdağ Belediyesi nin katkılarıyla, Hükümet Caddesi ndeki Tuğlalı Park ta ücretsiz sokak konseri veren Peru yerlilerinden oluşan "Pucaramanta" müzik grubu büyük ilgi gördü.

Peru'dan Türkiye'ye gelen "Pucaramanta" adlı müzik grubu, Tekirdağ'da sokak konseri verdi.

Tekirdağ Belediyesi'nin katkılarıyla, Hükümet Caddesi'ndeki Tuğlalı Park'ta ücretsiz sokak konseri veren Peru yerlilerinden oluşan "Pucaramanta" müzik grubu büyük ilgi gördü. Grubun solistleri Karhu Carhuamaca (35) ve Puka Contreras (54), Sound Of The Spirits (Ruhların sesi) adını verdikleri albümlerinden Five Spirits, White Buffalo, Love Mountain, Wuayrapa-Muspuynın gibi şarkılarını seslendirdi.

Kuruluş amaçlarını, Güney Amerika Kızılderili kültürünü etnik müzik eşliğinde tüm dünyaya tanıtmak olduğunu anlatan Pucaramanta üyeleri, müziklerini yaparken kullandıkları yerli enstrümanlarıyla dikkat çekti.Davullar ve çıngıraklar, deniz kabukları, kuş gagaları, geyik tırnakları ve hayvan boynuzlarını birer müzik aleti olarak kullanan grubu, özellikle çocuklar şaşkınlıkla izledi.

Tekirdağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nurcan Ildız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, değişik kültürlerin Tekirdağ'da tanıtımını yapmayı düşündüklerini belirterek, "Geçen yaz, yine buna benzer bir organizasyonla Kızılderili gruplar konser vermişti. Fakat yaz ayları olduğundan çocukların katılımı az olmuştu. Şimdi ise eğitim öğretim döneminde olduğumuzdan çocukların da böyle bir konseri izlemesini istedik" diye konuştu. Konuk grup, konserin ardından Tekirdağ'dan ayrıldı.