info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Rus hacker kopyaladı, Türkler harcadı

Rus hackerlarla işbirliği yaparak, ABD vatandaşı onlarca kişinin kredi kartlarını kopyalayıp servet edinen bir dolandırıcılık şebekesinin lideri, Çerkezköy deki bir akaryakıt istasyonundan da aynı kredi kartı ile alışveriş yapınca yakayı ele verdi.

Polis tarafından yakalanarak jandarmaya teslim edilen Hikmet D. nin İstanbul Ataşehir deki evinde, kopyalanmış çok sayıda kredi kartı, pos cihazı ve kart kopyalamaya yarayan cihazın ele geçirildiği belirtildi.

Nedvedev in Türkiye ye gelişi ile zirveye çıkan Türk-Rus işbirliği nin bir başka versiyonu arzu edilmeyen bir alanda gerçekleşti. Rus bir hacker ile işbirliği yaparak, ABD vatandaşlarına ait kredi kartlarını kopyalayan bir dolandırıcılık şebekesinin lideri olduğu iddia edilen Hikmet D., kopyalanmış kredi kartları ile alışveriş yaparken yakayı ele verdi.

Operasyon Merkez Bankası ndan gelen telefon üzerine başlatıldı. Edinilen bilgilere göre; Rus bir hacker ile işbirliği yapan şebeke, kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği ABD vatandaşlarının kredi kartlarını Türkiye de, kendilerine ait cihazlarla kopyaladılar. Bu kartlardan kendi evlerinde bulundurdukları pos cihazlarıyla yüklü miktarlarda para çeken dolandırıcılar, zaman zaman bu kartları harcamalarında kullanmayı da ihmal etmediler. Son olarak, Çerkezköy de bir akaryakıt istasyonuna giren dolandırıcılar, kiraladıkları araca yakıt ve marketinden de yüklü miktarda sigara alıp, ödemesini kopyalanmış kredi kartlarından biri ile yaptılar. Kart dolandırıcıları, akaryakıt istasyonundan çıktıktan hemen sonra Merkez Bankası ndan akaryakıt istasyonuna bir telefon geldi. Banka yetkilileri, alışverişte kullanılan kredi kartlarının kopyalanmış sahte kartlar olduğu uyarısını yaparak, hemen en yakın güvenlik birimine bu konuda bilgi verilmesini istedi. Bunun üzerine akaryakıt istasyonu yetkilileri Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı nı arayarak, durumu ihbar ettiler. Dolandırıcıların Çorlu İstikametine gittiği bilgisini alan jandarma, Çorlu Polisi ile irtibata geçerek, dolandırıcıların kullandığı aracın plakasını verdi.

İhbar edilen aracın Çorlu nun girişinde bulunan bir başka akaryakıt istasyonuna girdiğini belirleyen Çorlu Polisi, buraya operasyon yaptı. Polis aracını gören dolandırıcılardan biri, polisten kaçmayı başarırken, şebekenin lideri olduğu iddia edilen Hikmet D., ise kısa bir kovalamacanın ardından polis tarafından yakalandı. 29 yaşındaki Hikmet D., Çerkezköy Jandarma ekipleri tarafından teslim alınırken, şebekenin İstanbul Altınşehir deki lüks evinde yapılan aramada kopyalanmış çok sayıda kredi kartı, pos cihazı ve kart kopyalamaya yarayan bir cihazın ele geçirildiği öğrenildi.

Jandarmadaki ifadelerinin ardından Çerkezköy Adliyesi ne sevk edilen Hikmet D., tutuklanarak Çerkezköy Cezaevi ne gönderilirken, şebekenin diğer üyelerinin de yakalanması için çalışma başlatıldı.