info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şarköy de Öğretmenevi ne İçki Engeli

Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nden Öğretmenevi ne gönderilen yazıda Öğretmenevi lokali ve lokal bahçesinde içki içilmesinin uygun olmadığı ifade edildi. İçki ruhsatına rağmen alkol satışının durdurulduğu lokalde çalışanlar çalışmama haklarını kullanıyor.

 

1993'de açılan ve 2006'dan bu yana içki servisi yapılan Tekirdağ Şarköy Öğretmenevi'nde 14 Nisan'dan itibaren içki servisi yapılması engelleniyor.
 
Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ballı'nın izne ayrılmasının ardından vekaleten yerine geçen Şube Müdürü Sabri Sertdamar, öğretmenevi müdürlüğüne gönderdiği yazıda öğretmenevinin lokalinde ve bahçesinde içki içilmesinin uygun olmadığını ifade etti.
 
bianet'e açıklama yapan Türkiye Otel Lokanta Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası (TOLEYİS) temsilcisi Şeref Yılmazer, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gönderilen yazıda öğretmenevinin akşamları sanat okulu olması ve ailelerin buraya çocuklarıyla beraber geldikleri için nezih bir ortamda bulunabilmeleri dolayısıyla öğretmenevinin lokal ve lokal bahçesinde içki satışının uygun görülmediğini söyledi.
 
"Ruhsat var, kimsenin yaptırımı söz konusu olamaz"
Aynı zamanda Öğretmenevi'nin restoran şefi ve depo sorumlusu olan Yılmazer, gönderilen yazıda herhangi bir paraf, üst makamın oluru, kaymakamlığın, valiliğin ya da bakanlığın hiçbir yaptırımı olmadığını, sadece bir bürokratın kendi kendine aldığı bir karar olduğunu söylüyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:
* Genellikle memurlar bir üst makamdan gelen yazılara, korktukları için, göbekten atlarlar ve derhal uygulamaya sokarlar. Bizim öğretmenevi müdürü de aynı şekilde korkmuş olacak ki, derhal İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısının tavsiye niteliğindeki yazısını emir olarak algılayarak uygulamaya soktu.
* Oysa Şarköy Belediyesi'nden 2006'da alınan ve 2069 metrekare alanlı lokal ve bahçesinin istenilen yerinde içki içme hakkı tanıyan ruhsatı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gösterse kimse bir şey yapamaz. Kanun son derece açık çünkü. Eğer bizim müdürümüz biraz daha cesaretli olabilseydi, hiç kimsenin ona bir yaptırımı söz konusu olamazdı.
 
"Çalışanlar çalışmama hakkını kullanıyor"
* 2006'dan bu yana geçen beş yıllık süreçte hiçbir olumsuzluk ya da adli olay söz konusu olmadı, kimsenin burada içki satışından rahatsızlığı, şikayeti olmadı.
* İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen bu yazı sayesinde, yılın en çok iş yapacağımız döneminde neredeyse hiç müşterimiz kalmadı. Maçları yayınlıyoruz ama içki olmadığı gerekçesiyle kimse gelmek istemiyor.
* Başta öğretmenler olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan arkadaşlarımız lokalimize gelmez oldular.
* Öğretmenevi çalışanları olarak bizler de çalışmama hakkımızı kullanmaya karar verdik.
* Biz maaşlarımızı lokalin geliri üzerinden yüzdeyle alıyoruz. Şimdi içki satışı kaldırılınca yılın en çok gelir getiren döneminde para kazanamaz olduk. Biz de mecburen böyle bir yola başvurduk.
* İçki satışının kaldırılması için gerekçe olarak öne sürülen Akşam Sanat Okulu'nda ne bir etkinlik var, ne bir öğrenci var. Bu sadece bir bahane. Biz bu haksız uygulama ortadan kalkana kadar mücadelemize devam edeceğiz.