info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şehit Oğlunun Odasını Müze Yaptı

Tekirdağ ın Çerkezköy ilçesinde ikamet eden ve yaklaşık 9 ay önce Siirt’in Pervari ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un annesi, oğlunun odasını müze yaptı.

Şehit oğlunun odasını müzeye çevirme fikrinin kendisine ait olduğunu ve bundan dolayı son derece mutlu olduğunu belirten anne Nilüfer Hatun Ersoy, “Oğlum benim için hala yaşıyor. Şehitlik mertebesine ulaşarak bizlere büyük bir onur ve gurur yaşattı. Kendimi toplamaya başladığım andan itibaren oğluma ait ne varsa hepsini bir araya getirdim ve odasını eşimin de yardımıyla adeta bir müze haline çevirdim” dedi.
 
Oğlunun odasına girdiğinde kendisiyle konuştuğunu ve huzur bulduğunu sözlerine ekleyen anne Ersoy, “Oğlumun odasına girince büyük bir mutluluk yaşıyorum. Bu oda benim ağlama duvarım değil, göğsümü kabartan eşsiz bir mekandır. Sabahları odaya girdiğimde “günaydın”, akşamları ise “iyi geceler oğlum iyi ki varsın” diyerek huzur içinde odadan ayrılıyorum. Cenabı hak mertebelerin en güzelini oğluma nasip etti. Eğer gözyaşı döküyorsam üzüldüğüm için değil oğlumu özlediğimdendir. Rabbim benden bir evlat aldı ama binlerce evlat verdi bana. Oğlumun şehit düşmesinin ardından bir an olsun bizleri yalnız bırakmayan ve bizleri sürekli ziyaret edenlerden Allah’ım binlerce kez razı olsun” diye konuştu.
 
Oğlunun odasını müze haline çeviren eşine defalarca teşekkür eden baba Mustafa Ersoy ise, “Eşim, oğlumun odasını düzenlemek istediğini söyledi. Bende bu anlamlı fikir karşısında elimden ne geliyorsa yaptım. Bu oda sayesinde oğlumuz her saniye bizimle birlikte. Ramazan bayramında bizleri yalnız bırakmayarak evimize gelen 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler’e, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ile yönetim kurulu üyelerine ve Ülkü Ocakları yönetimine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.
 
10 Kasım 2012 yılında Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un baba ocağındaki odasında, kendisine ait olan saat, bileklik, yüzük, telefon kişisel bakım eşyaları, not defterleri, vatani görevi sırasında aldığı takdirname ve başarı belgeleri, kamuflaj ile botları, bebekliğinden şehit düştüğü ana kadar olan resimleri, askere ve uzmanlık görevine giderken omzuna bağladığı ay yıldız işlemleri çemberi ve daha birçok anı yaşatılıyor.
 
3.Zırhlı tugay komutanı Hasan Nevzat Taşdeler tarafından şehidin odasında pano, Atatürk portresi, kürsü, bayrak, ışıklandırma sisteminin yanı sıra odanın düzenlenmesi, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından resim albümü, MHP İlçe Teşkilatı tarafından Dinçer Ersoy’un üzerinde resmi olan halı, Ülkü Ocakları yönetimi tarafından Ayetel Kürsü, Siirt Tugay Komutanından özel olarak gönderilen üzerinde görev yaptığı birliğin adı yazan halı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy şubesi tarafından Atatürk portresi şehidin odasına hediye edildi.
 
ŞEHİDE AİT TÜM ANILAR BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE DİZAYN EDİLMİŞ
 
Özel bir perde firması tarafından da Şehit Dinçer Ersoy’un kamuflajlı fotoğrafı özel sistemle stor perde üzerine işlenerek şehit ailesine hediye edilmiş. Dinçer Ersoy’un kendisine ait yatağının üzerinde bulunan özel yapım saten kaplama Türk Bayrağı ise odaya girince göze çarpan en önemli ayrıntı olarak dikkat çekiyor. Cam vitrinler sayesinde Şehit Dinçer Ersoy’a ait tüm eşyalar tek tek büyük bir özenle yerleştirilirken, özel spot lamba sistemiyle de oda adeta müze görünümüne büründürülmüş. Koyu bir Galatasaraylı olan şehit Dinçer Ersoy’un en son okuduğu kitap olan Elif Şafak’a ait ‘AŞK’ isimli kitabı da vitrinin baş köşesinde ki yerini almış durumda.
 
“ŞEHİT DİNÇER ERSOY’UN ODASI HERKESE AÇIKTIR”
 
Şehit annesi Nilüfer Hatun Ersoy, oğluna ait odanın Çerkezköylüler başta olmak üzere herkese açık olduğunu belirterek, “Oğlumun anılarını yaşatmak adına büyük emek harcadığımız odasını isteyen herkes gelip ziyaret edebilir. Oğlumuz şehitlik mertebesine ulaşarak bizleri onurlandırdı ve kendisinden kalan malzemelerle baştan sona yenilediğimiz odasının kapısı herkese açıktır. Ben bu oda sayesinde mutlu oluyorum. Bu mutluluğumu da bizlerle paylaşmak isteyen herkes evimizi ziyaret edebilir. İlerleyen günlerde oğlumun odasının tavanını da Türk Bayrağı ile kaplatacağım. Oğlumun odasını ziyaret etmek isteyenler Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Atatürk Caddesi numara 84 Furkan Apartmanı kat 4 daire 12 adresimize istedikleri zaman gelebilirler” dedi.
 
KABRİNİ DE YAPTIRDI
 
Şehit oğlunun kabristanının askeriyenin anlaşmalı olduğu bir mermer firması tarafından yaptırılacağını belirten baba Mustafa Ersoy, “Şehit düşen kişilerin mezarlarının mermer işleri askeriye tarafından yaptırılıyor. Bunu bildiğim için bizzat İlçe Jandarma Komutanlığına giderek izin aldım ve oğlumun mezarını kendim yaptırmak istedim. Mermer ölçülerine kadar her şey standardına uygun bir şekilde yapıldı. Mermer işlerini yapan mermer çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye ifade etti.
 
“OĞLUMA KARŞI SON GÖREVİMİ YERİNE GETİRDİM”
 
Şehit düşen oğluna son görevini mezarı yaptırarak yerine getirdiğini ifade eden baba Mustafa Ersoy, “Mermer işinin tamamlanmasının ardından da oğlumun şehit düşmeden önce sosyal paylaşım sitesinden paylaştığı ‘İzin ver yanında kalayım, kıvrılsın saçların yüreğime. Sana tutuşsun her zerrem, bakışlarını kat ömrüme, tutalım ziyan edilmiş ömrün kalanını kaç nefes kaldı ki ölüme’ dizelerini yazdırdım. Şehitlik mertebesine ulaşan biricik oğlumun mezarını bizzat kendim yaptırdığım için çok mutluyum. Bu gururu yaşamama izin veren yetkililere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.