info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şiddetin Her Türlüsüne Karşıyız

Muratlı Atatürkçü Düşünce Derneği Kongresinde Ortak Açıklama

Muratlı’da Atatürkçü Düşünce Derneğinin 9.olağan genel kurul toplantısı, Muratlı belediye başkanlığı sendika binasında gerçekleştirildi. Yoklama ve açılış yapıldıktan sonra, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasına geçildi. Tekirdağ ADD başkanı Servet Gürkan’ın divan başkanlığında gerçekleştirilen kongrede yeni yönetim kurulu belirlendi. Kongreye katılımın yüksek olması ADD ilçe yönetimi tarafından memnuniyetle karşılandı. Yönetim listesindeki oylamada, geçmiş yılların aksine, oy oranlarının yakınlığı dikkat çekti. İki genç ismin yönetim listesine girdiği genel kurulda bir açıklama yapan ADD il başkanı servet Gürkan, “bugün burada toplandığımızda, bu dernek iyi ki kurulmuş, iyi ki var diyoruz. Bildiğiniz gibi bu derneği kuran bilim insanı Prof.Dr. Muammer Aksoy, kuruluştan 16 gün sonra hayatını kaybetmiştir. Siyasetçi arkadaşlar beni mazur görsünler ama hiçbir siyasetçinin söyleyemeyeceğini, kamuoyuna açıklayamayacağını Atatürkçü Düşünce derneği kamuoyuyla paylaşmıştır. Mücadelemizde çok eziyetlere maruz kaldık ama keşke dediklerimiz olmasaydı, bugünkü olaylar yaşanmasaydı diyorum. Önümüzdeki süreç, Atatürkçü düşünce derneğine daha ağır bir sorumluluk yüklüyor. Hepimiz bunun bilincinde olarak çalışmalıyız” Dedi.
 
 
Ardından söz alan Muratlı ADD başkanı Bekir Aktaş, “7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemiz büyük bir kaos yaşamaktadır.Bizlerin bu zor durumdan kurtulması mümkündür.Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı güçler örgütlenerek bu durumdan kurtulabiliriz.Bizler,Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkamadık.Halkçıyız diyoruz,halk ile ilişkilerimiz kopuk.Seçimden seçime halka gidiyoruz.Sandığa gidip oy verme zahmetinde bulunmuyoruz.Bizler,bu durumdan kurtulabiliriz.Cumhuriyetimize ve ülkemize sahip çıkabiliriz.Yüce önderimizin hedeflediği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkabiliriz” Dedi.Genel kurula misafir olarak gelen CHP Tekirdağ milletvekili adayı İlhami Özcan Aygün de,üç günlük yas nedeniyle siyaset yapmayacaklarını,misafir olarak geldiğini,yaşanan patlama dolayısıyla üzüntülerini ifade etti.
Yapılan oylama sonucunda, mevcut listede bir değişiklik olmazken, yönetimin kendi arasında yapacağı toplantıdan sonra başkanın açıklanacağı söylendi.
Kaynak : Murat Ürtekin