info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

SMA Hastalığını Ranta Çevirdiler

Son dönemde SMA hastalığına yakalanan çocukların durumu, tüm Türkiye’de ranta dönüşmeye başladı.

Küçük çocukların resimleri ve bir hoparlör elde eden rantçılar, halkın yoğun olduğu Pazar yerleri gibi kalabalık alanlarda, valiliklerin ismini de kullanarak çıkar elde etmeye çalışıyorlar.

SÜLEYMANPAŞA PERŞEMBE PAZARI SMA BAĞIŞ MERKEZİ OLDU

Özellikle Süleymanpaşa Perşembe pazarı başta olmak üzere Tekirdağ’ın pazarlarını hedef alan bu kişiler, valilik izni adı altında halkın mübarek Ramazanda dini hassasiyetlerini de suiistimal ederek, hoparlörlerle bir anne sesini kullanıp, bağış kutusuyla büyük paralar topluyorlar.

VALİLİKTEN İZİNLERİ YOKMUŞ. KAMU KURUMLARINI KULLANMIŞLAR. 2

1 Nisan Perşembe günü, Tekira AVM karşısının giriş yerinde stant kuran, başına bir de bayan diken bu kişiler, hoparlörden yaptıkları annenin yakarışlarını içeren ses yayınıyla yüklü miktarda para topladılar. Valilikten edinilen bilgiye göre, bu kişilerin adına para topladıkları kişinin Valilik izni olmadığı, Valilikte üç SMA hastasının isimleri içinde yer almadığı, muhtemelen dışarıdan gelip böyle bir para topladıkları öğrenilirken, bu kadar rahat para toplaması ve müdahale olmaması şaşkınlıkla karşılandı.

ZABITA VE EMNİYETİN PAZARLAR VE AVM’LERDE SIKI DENETİMİ ŞART

Bir dönem engelliler için sözde üniversite öğrencilerinin engellilere yardımı adı altında dergi ve kitap ayracı ile usulsüz para toplanmış, Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ve Süleymanpaşa belediye zabıtalarının yoğun takibi sayesinde bu sahte engelli yardımcılarına neredeyse son verilmişti.

ŞİMDİ DE SMA HASTALARININ VAHİM DURUMUNU KULLANARAK KAZANÇ ELDE EDİYORLAR. SMA HASTALARI İÇİN PARA TOPLAMA SADECE VALİLİK HESAP NUMARASINA YAPILMALI.

Çeşitli STK, işletme ve siyasi partilerin bağış kampanyası başlatıp nakit para toplaması, haksız para kazanma arzusu içinde olan kişilere fırsat yaratıyor.

Bu nedenle;

1-STK VE siyasi partiler nakit toplama yerine, sadece Valilikçe belirtilen banka hesabına bağış yapılmasını önermeli. Böylece USULSÜZ PARA KAZANMANIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

2-İŞLETMELER, SATTIKLARI ÜRÜNÜN PARASINI SMA HASTASINA VERECEKLERİNİ SÖYLEYİP PARA ALMAK YERİNE (SATTIĞI ÜRÜN BEDELİ KADAR PARAYI VALİLİK BANKA HESAP NUMARASINA YATIRMALARINI MÜŞTERİYE SÖYLEMELİ) KESİNLİKLE NAKİT ALMAMALI

3-Pazar ve AVM’lerde SMA hastaları için nakit para toplayan kişiler hakkında yasal işlem yapılmalı.

 

SMA HASTALIĞI RANT KAPISI OLMASIN….

Kaynak : Murat Ürtekin