info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Son Yolculuğuna Yüzlerce Kişi Gözyaşları Eşliğinde Uğurladı

Çerkezköy ün Üstün Hizmet Madalyası sahibi hayırsever Hacı Fahri Zümbül ün vefatı büyük üzüntü yarattı.

Çerkezköy'ün Üstün Hizmet Madalyası sahibi hayırsever Hacı Fahri Zümbül'ün vefatı büyük üzüntü yarattı.

Tekirdağ bölgesinin önde gelen hayır severlerinden Hacı Fahri Zümbül'ün önceki gün vefatı büyük üzüntü yarattı. 1927 doğumlu olan Hacı Fahri Zümbül 84 yaşında hayata gözlerini kapadı. Çerkezköy'ün sevilen sayılan ve saygı duyulan kişilerinden olan Hacı Fahri Zümbül Yaptığı hayırlar nedeniyle ismi Çerkezköy tarihine altın harflerle yazdırdı. Hacı Fahri Zümbül eğitime yapmış olduğu katkılarından dolayı da 23 Aralık 1999 yılında  Cumhurbaşkanlığı tarafından Şükran Plaketi ile ödüllendirildi. 13 Temmuz 2009 tarihinde TBMM tarafından da Üstün Hizmet Madalyası'na layık görülen ve Üstün Hizmet madalyası sahibi olan Büyük Hayırsever Hacı Fahri Zümbül'ün vefatı Çerkezköy'de olduğu gibi tüm Tekirdağ il çapında ve Trakya bölgesinde büyük ve derin bir üzüntü yarattı.

Çarşamba sabahı Saray'daki evinde sabaha karşı saat 05.00 sularında vefat eden Hacı Fahri Zümbül, Çerkezköy'e getirilerek adını taşıyan Hacı Fahri Zümbül Efendi Cami'nde kılınan öğle namazını müteakip İstasyon Mezarlığı'ndaki  aile kabristanında ebedi ikametgahına defnedildi.

HACI FAHRİ ZÜMBÜL'Ü SON YOCULUĞUNDA YALNIZ BIRAKMADILAR

Hayırsever Hacı Fahri Zümbül'ü bu son yolculuğunda, Tekirdağ Vali Yardımcısı  Mustafa Yel, İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy eski Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Belediye Başkanı Ali Ertem, İl Milli Eğitim Müdürü,Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İlçe Emniyet Müdür Yardımcıları, Veliköy Belediye Başkanı Hanefi Belindir, İl Genel Meclisi Birinci Başkan Vekili M. Zeki Gürcün, İl Genel Meclisi Katip Üyesi Sami İkizler, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Ercan Çorbacı, Çerkezköy İlçe Müftüsü Mahmut Emin,Çerkezköy Sağlık Gurup Başkanı Dr. Olcay Palak, Çerkezköy Belediye Meclis üyelerinden Mehmet Yıldırım, Demet Eroğlu, Bülent Uğraş, Nuran Yeşil, Behçet Güven, Aydın Kırıklar, Hasan İşcan, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Gayretli, Türk-Suudi İş Konseyi Başkanı Ömer Kılınç, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü A.hamdi Zenginal, Şube Müdürleri Himmet Çakılçı, Hüseyin Yaşar, CHP Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Metin Kurt ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri,  AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve İlçe Yönetimi, Has Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Erdoğan ve İlçe Yönetimi, Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ahmet Türker, Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ayhan Arslan,AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Hüseyin Çolakoğlu, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi, Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek, Optimed Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Op.Dr. Levent Kor, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları, Gökhan İnce, Habip Bilgin, ÇTSO Yönetim Kurulu üyelerinden Mustafa Asbaş, Kadir Uz, Çerkezköy Genç İş Adamları Dernek Başkanı Emre Asbaş, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezky Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Şoförler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, İl Genel Meclisi eski Başkanı Halil Çelik, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Milletvekili aday adayları,  Erdinç Turan, Hasan Demir, Sait Yazı, Dr.Ayşe Doğan, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayi kuruluşlarının temsilcileri, Okul Müdürleri öğretmenler, Zümbül ailesi fertleri ve Çerkezköy halkı yalnız bırakmadı.

HFZ ANADOLU LİSESİ MÜDÜRÜ İSMAİL SAYAR: "HACI FAHRİ AMCAMIZI UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ"


Cenaze töreninde bir konuşma yapan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü  İsmail Sayar,konuşmasında Hacı Fahri Zümbül'ün eğitime çok önem verdiğini dile getirdi ve onu hiçbir zaman unutmayacaklarını vede unutturmayacaklarını ve vasiyetinide yerine getireceklerini söyledi.

Müdür İsmail Sayar, "Bu gün Eğitim gönüllüsü olan ve eğitime çok önem veren Hacı Fahri Zümbül amcamızın vefatı bizleri derinden üzmüştür. Rahatsızlığınıdan bir hafta önce okulumuza yaptığı ziyaretinde bizlere "Önümüzdeki yıl belki aranızda olmayabilirim" dedi ve "Eğer gelmezsem benim adıma okul birincisine bir Cumhuriyet altını takın" dedi ve ekledi "Öldüğümde mezar taşıma doğum tarihimi yazın ama ölüm tarihimi yazmayın boş kalsın" dedi.

Hacı fahri Zümbül amcamızın birde bizden şu vasiyeti oldu: "Her Cuma günü öğrencilerle kabrime geleceksiniz ve dua edeceksiniz" dedi."Hacı Fahri Zümbül amcamızı unutmayacapız ve unutturmayacağız ve onu devamlı hatırlayacağız.Yaptığı hizmetleri her zaman şükranla anacağız.Allah ona kabir rahatlığı versin.Ruhu şat olsun" dedi.

Daha sonra İlçe Müftüsü Mahmut Emin de kısa kır konuşma yaptı ve böyle hayır severlerin Allah katında da sevaplarının bulunduğunu belirtti.Sonra Cenaze namazını kıldırdı. Namaz sonrası Hacı Fahri Zümbül göz yaşları arasında İstasyon mezarlığındaki aile kabristanına defnedildi.

HACI FAHRİ ZÜMBÜL'ÜN YAPTIĞI HAYIRLA VE KALAN MAL VARLIĞI

1927 yılında Çerkezköy'de doğan ve 50 yıla yakın bir süre İstasyon Mahallesinde terzilik yaptıktan sonra emekli olan Hacı Fahri Zümbül, mütevazı yaşamında yaptığı bağışlarla ismini ölümsüzleştirmeyi başarmış bölgedeki en büyük hayırseverdi. Hacı Fahri Zümbül, Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 17 parsel arsa bağışlamış, bu bağışlarından 8 parselin üzerine okul yapılırken, 9 parsel arsası satılarak okulun bodrum, zemin, 1. ve 2. katın kaba inşaatı tamamlanmıştı.

Adını taşıyan bu okulun ek binası için de 1.376 metrekarelik arsasını bağışlayan Hacı Fahri Zümbül, Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi içinde 5.621 metrekarelik arsasını bağışlamış ve bu bağışla 21 derslikli bir meslek lisesinin yapılmasını sağlamıştı. 812 metrekarelik arsasını ve bu arsa üzerindeki evini bağışlayarak Çerkezköy'e bir Ana Okulu kazandıran Hacı Fahri Zümbül, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'ndeki Hacı Fahri Zümbül Efendi Camii içinde 100 bin TL nakit para yardımını gerçekleştirmişti.

İlk eşini kaybettikten sonra Bircan Hanımla evlenen ve bundan sonraki yaşamını Saray'da sürdüren Hacı Fahri Zümbül'ün, Çerkezköy Merkez ve Saray'da bir dairesinin dışında başka mal varlığının kalmadığı öğrenildi.

Kaynak : Tekirdağ Yeni Haber