info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TAGİD meslek edindirme kursiyerleri sertifikalarını aldı

Trakya Aktif Genç İş Adamları Derneği (TAGİD)in meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Çorlu Omurtak Caddesi İstanbul Kısmında bulunan TAGİD binasında yapılan sertifika töreninde TAGİD in Baskı, Boya ve Ram operatörlüğü kurslarına katılan toplam 88 kursiyerden 39 tanesi sertifikalarını aldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene katılan Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, "Tekirdağ ülkemizin önemli bir ili. Zengin yer altı kaynakları, sanayisi, coğrafi konumu ve stratejik yeri ile çok büyük önem teşkil eden bir il.

İlimiz, Türkiye sosyoekonomik gelişmesinde yedinci sırada yer alıyor. Sanayi alanlarımızda özellikle tekstil sektörü öne geliyor. Son yıllarda ülkemiz tekstil sektörü, uzak doğu tekstil sektörü ile rekabet etmekte güçlük çekiyor. Bu kurslarda eğitim ve beceri kazanan insanlar tekstil ve iplik fabrikalarında çok rahat iş bulma şansı yakalayacak. Fakat kurslara katılan 88 kişiden sadece 39 tanesinin kursları başarı ile tamamlaması bizleri üzdü. Bu sayının daha da yüksek olması gerektiğini düşünüyorum. Bu kurslarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yapılan kurslar hakkında bilgi veren Aloha Tekstil yetkilisi Şakir Sönmez ise konuşmasında şunları kaydetti; "bu kursları, tekstil sektöründe ihtiyaç duyulan kalifiye elemanları yetiştirmek için açtık. Toplam 8 ay süren kurslarımıza 88 kişi katıldı. Bu katılan 88 kişiden 39 tanesi kurslarımızı başarı ile bitirdi. 39 kursiyerimizin 8 tanesi işe başladı diğerleri de en kısa zamanda işlerine başlayacak."

Yapılan törende Velimeşe Tekstil Lisesi ve Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Tekstil Bölümü yetkilileri ile kurslara emeği geçenlere plaket takdim edildi. Tekirdağ Vali yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Çorlu Kaymakamı Sayın Ali Dursun, Çorlu Belediye Başkan yardımcıları Serhad Çatalkaya ve Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ İşkur Müdürü Şerafettin Küçük, Çorlu Havaalanı Müdürü Alpaslan Gedikli, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekan Prof.Dr. Gökhan Çiçekoğlu, Çorlu Ticaret Odası Meclis Başkanı İhsan Erik, TAGİD Eşbaşkanı Ali Canbulat, Tagid Genel Sekreteri Soner Şaşmaz, Tagid Proje ve Eğitim Koordinatörü Selçuk Küçük veTagid yöneticileri, Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden bir grup törende hazır bulundular.