info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tarım Fuarının Açılışı Yapıldı

Tekirdağ’ın Karaevili köyünde bu yıl 3’üncüsü Alman DLG Fuarcılık ve Türk Önder Çifti Projesi ortaklığı ile yapılan tarım ve teknoloji günleri fuarının açılışı yapıldı.

Karevli köyünde yapılan fuara Vali Ali Yerlikaya, Milletvekili Özlem Yemişçi, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Saraç, Tarım İl Müdürü Cevdet Soyak, DLG İnternational Genel Müdürü Bernd Koch, DLG Fuarcılık Genel Müdürü Önder Çiftçi Projesi (ÖÇP) Başkanı Nezih Suyaran ve çok sayıda davetli katıldı.
DLG - ÖÇP Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı Sırayla DLG İnternational Genel Müdürü Bernd Koch, ÖÇP Başkanı Nezih Suyaran, Milletvekili Özlem Yemişçi birer konuşma yaptı.
 
Çiftçilere birtakım uyarılarda bulunan Vali Ali Yerlikaya, "Fuara emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çiftçilerimizin bu fuardan azami ölçüde faydalanmalarını diliyorum. İlimiz ekonomisinde tarım çok önemli. Topraklarımızın yüzde 58,60’unda tarım yapılıyor. Tarım topraklarının korunması konusuna çok önem veriyoruz. 257 köyümüz, 150.000 büyükbaş, 250.000 e yakın küçükbaş hayvan varlığımız var. Hayvansal atıkların değerlendirilmesi konusunda süt üreticileri birlikleriyle beraber çalışmalar yapmayı planlıyoruz.“ dedi.
 
Halkoyunları gösterisinin ardından kurdele kesilerek fuar açılışı yapıldı. Vali Ali Yerlikaya ve beraberindekiler fuar alanını gezdi.
67 firmanın katıldığı fuar 18 Ağustos tarihine kadar açık kalacak.