info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TASİAD lı işadamları Sudan a tarım heyeti düzenledi

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD), 09-12 Ocak 2010 tarihleri arasında Sudan Tarım Heyeti düzenlemiştir.

Heyete TASİAD ın bağlı olduğu federasyonu Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) destek vermiştir. TASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan ÖREN başkanlığında düzenlenen Sudan iş gezisine Tasiad üyesi ve bölgemizden 11 işadamı katılmıştır.

Sudan, Afrika nın en büyük Dünya nın da 10.büyük yüzölçümüne sahiptir. Petrol Dünya rezervlerinin %9 u Sudan da bulunmaktadır. Altın rezervleri yönünden de Dünya daki en büyük 3 ülkeden biridir. Bu özellikler sudan Afrika kıtasında farklı bir konuma getirmekte ve gerek Avrupa gerekse Uzakdoğu ülkelerinin dikkatini üzerine çekmektedir.

Tarım heyetine katılan işadamlarını Sudan Tarım Bakanı Sn. Dr. Abdelhalim I. Almutafie özel ağırlamıştır. Heyet kapsamında ziyaret edilen Al Gezira bölgesi Valisi Prof. Dr. Elzubahir Bashir Taha "Bu tarz heyetler bölgemiz ve insanımız için çok önemlidir." diyerek memnuniyetini dile getirmişlerdir.

TASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ören; Sudan a ikinci iş gezisini gerçekleştirdiklerini, iş gezisinin çok verimli olduğunu, ülkede farklı sektörlerde iş imkanlarının bulunduğunu, iş gezisi ile ilgili raporun TASİAD arşivlerinde mevcut olduğunu belirtmiştir. Sudan da ticaret hacmini artırmak ve ticaret yapmak isteyenlerin TASİAD ile irtibata geçmelerinin ilk adım için yeterli olacağı Erdoğan Bey tarafından belirtilmiştir.