info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TDH Lideri Sarıgül, Tekirdağ İl Merkezi Açılışında konuştu

TDH lideri Sarıgül, Tekirdağ İl Merkezi açılışında konuştu, İktidara ve Muhalefete yüklendi.

Parti kurma çalışmalarını sürdüren Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül, ülkemizdeki iktidarın yorgun ve heyecansız, muhalefetin ise alternatif olmaktan uzak olduğunu söyledi. İl Merkezi açılışı için Tekirdağ a gelen Sarıgül hem iktidara hem muhalefete yüklendi, "Halkımızı mutlu edecek tek hareket, Türkiye Değişim Hareketi dir" dedi.

Mustafa Sarıgül, liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Hareketi nin(TDH) il merkezini açmak için geldiği Tekirdağ da, binlerce kişilik coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. İstanbul dan karayolu ile Tekirdağ a gelen Sarıgül, yol boyunca oluşan uzun araç konvoylarının yol açtığı izdiham nedeniyle, 100 kilometrelik yolu üç buçuk saatte katetti. Tekirdağ Cengiz Topel Meydanı nda toplanan binlerce kişilik coşkulu kalabalığa hitap eden Sarıgül, bugünkü iktidarın yorgun ve heyecansız olduğunu söyledi. Muhalefetin de iktidara alternatif olamadığını ve ömür boyu muhalefette kalmak istediğini belirten Sarıgül, "Halkın derdi başka, Ankara daki siyasetçilerin derdi başka. Onlar çözüm üretmek yerine, kendi koltuklarını korumaya çalışıyorlar" dedi.

Konuşması sık sık "Başbakan Sarıgül", "Halkçı Sargül" sloganlarıyla kesilen Mustafa Sarıgül, Trakya nın ülkemizdeki en verimli topraklara sahip olduğunu belirterek, "Trakya da birçok nimet var. Ayçiçeği var, pancar var, deniz var, orman var; ama Trakya sahipsiz. Nehirler taşıyor, sel oluyor, yöneticiler seyrediyor. Verimli topraklar kirleniyor, seyrediyorlar. Hayvancılık can çekişiyor, seyrediyorlar. Ergene havzası ülkemizin en verimli topraklarından biri, ama tehlike altında. Ergene yıllardır kirletiliyor. Tarım alanları yok oluyor. Buna dur demeliyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmasında, bazı kesimler tarafından yöneltilen, "CHP nin oyunu böldüğü" şeklindeki eleştirilere de cevap veren Sarıgül şunları söyledi:"Diyorlar ki, TDH CHP yi bölecekmiş. Ben de diyorum ki, bugünkü CHP 1970 lerin CHP si değil. Bugünkü CHP yüzde 20 lerde; nesini böleceğiz. Biz yüzde 10-15 lerle meşgul değiliz. Biz Türkiye nin bütününe talibiz. Çünkü biz ebedi muhalefete değil, iktidara talibiz. Biz bölmeye değil, tam tersine bölünmüş oyları bütünleştirmeye geliyoruz. TDH Türkiye nin her yöresinden, her sosyal kesimden güç alıyor. TDH iktidarın mührünü Ak Parti den almaya geliyor."

Hükümetin gündeme getirdiği anayasa değişikliği konusuna da değinen Sarıgül, "İktidara soruyorum. Sekiz yıldır tek başına ülkeyi yönetiyorsunuz. Bugüne kadar anayasayı değiştirmek neden aklınıza gelmedi. Seçimlere bir yıl kala mı anayasa değişikliğini hatırladınız. Türkiye nin mutlaka yeni bir sivil anayasaya ihtiyacı var. 40 maddeyi geçmeyen yeni bir anayasa yapılmalı. Bu anayasayı TDH iktidarında biz yapacağız." şeklinde konuştu.

Mustafa Sarıgül daha sonra TDH Tekirdağ İl Merkezi nin açılışını yaptı.