info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirbağ piyasada yerini aldı

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü tarafından, enstitüye ait arazilerde yetiştirilen üzümlerden üretilen üzüm suyu, Tekirbağ markasıyla piyasada yerini aldı.

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü nde uzun yıllardır sürdürülen araştırma çalışmalarının tamamlandığını belirten Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Üretim Şefi Gürkan Güvenç Avcı, Tekirdağ İl Özel İdaresi katkıları ile faaliyete geçirilen Üzüm Suyu İşleme Tesisi nde, enstitü arazisinde yetiştirilen üzümlerden üretim yapıldığını söyledi.

Tekirbağ markası ile üzüm suyu ve üzüm pekmezi üretilerek iç piyasaya sürüldüğünü söyleyen Avcı; "Aldığımız ISO kalite belgesi ile hem bağcılık sektöründeki kalitemizi, hem de tüketiciler üzerindeki haklı güveni, uluslararası arenada da tescil ettirerek büyük bir başarıya imza attık." dedi.

Tesisin yılda 10 ton işleme kapasitesi olduğunu ve faaliyete geçirilen tesislerde üretilen üzüm suyunun ilk olarak iç piyasada tüketicilerin beğenisine sunulduğunu belirten Avcı, tarım ve gıda konulu bir çok fuarda açtıkları standlar ve şehir merkezinde kurulan satış noktasıyla ürünleri tüketici ile buluşturduklarını kaydetti.

Üzüm suyunun bugüne kadar sadece özel sektör tarafından yapıldığını bildiren Avcı, ancak ürettikleri üzüm suyunun özel sektördekinden farklı olduğunu, üretimin üzümün kabuğundan ayrılarak, hiç bir katkı maddesi ve su eklemeden hijyenik ortamda şişelenmesiyle oluştuğunu kaydetti.

Üzüm sularının Hamburg misketi, gamay, kalecik karası, ada karası, cabernet sauvignon ve merlot gibi şaraplık ve şıralık üzümlerin karışımından elde ettiklerini ifade eden Avcı, şöyle konuştu; "Mevcut ekonomik koşullar içerisinde üreticilerin yaşadığı dar boğazı aşmaları, birim alandan daha kaliteli ürün ve dolayısıyla daha fazla gelir elde etmeleri açısından alternatif ürün modellerini ortaya koyan Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü, ürettiği üzüm suyu ve diğer üzüm ürünleriyle bölgenin tarım sektöründe sahip olduğu temel değerlere bir yenisini eklemiş oldu. Mevcut talepleri karşılamada zorluk yaşayan Enstitümüz, önümüzdeki sezonda üretim kapasitesini 10 tondan 50 tona çıkarmayı hedefliyor.

Enstitümüz, bağcılıkla ilgili araştırmalar ile çiftçi ve personel eğitimlerinin yanında özüm suyu ve diğer uzum ürünleri olan pekmez, reçel ve sirke üretiminde de kalite standardını sürekli olarak yükseltmeyi ana politikası haline getirmiştir."

Avcı, birçok faydalı maddeyi bünyesinde barındıran üzüm suyunun vücut direncini artırması ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi açısından değerlendirildiğinde, sağlık bakımından da önemli bir ürün olarak ön plana çıktığını kaydetti.