info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ a Kardiyoloji Servisi

Devlet Hastanesi Başhekimi Op Dr Cengiz Becerir, "Tekirdağ Devlet Hastanesi nde Kardiyoloji Servisi kurmak ve burayı, By Pas ameliyatı, Stent, Anjiyo işlemleri yapılacak konuma getirme girişimlerimiz sürüyor" dedi.

Tekirdağ Devlet Hastanesi nde son dönemlerde önemli atılımların gerçekleştiğini, devamlı gelişim yaşandığını belirten Becerir, Tekirdağ ın konumu ve bölgedeki durumu göz önüne alındığında özellikle Kardiyoloji alanında ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bay Pas, Stent, anjiyo konusunda hastaların başka şehirlere gitmek durumunda kaldığını, bunu ortadan kaldırmak ve Tekirdağ halkına hizmet için gerekli çalışmaların yapıldığını söyleyen Becerir, Bakanlığın bu konuda yapılan ilk müracaatlara yeterli donanımlara sahip olunmaması yönünde görüş bildirerek izin vermediğini belirtti.

Becerir, çalışmalara son verilmediğini, şartları oluşturma yönünde gerekli çalışmaların devam ettiğini, herkesin elbirliği içinde çalışması gerektiğini ifade etti. Becerir, ana hedeflerinin Tekirdağ a tam donanımlı 400 yataklı bir hastane kazandırmak olduğunu kaydetti.

AKBULUT, "KARDİYOLOJİ SERVİSİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Konu ile ilgili olara açıklamada bulunan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Sağlık Bakanlığı Tedavi İşleri Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, alt yapı eksiklikleri, araç, gereç yetersizliği ve nüfus yapısı itibariyle Bay Pas, Stent ve Anjiyo konusunun şimdilik yapılması konusunun düşünülmediğinin kendisine bildirildiğini söyledi.

Bu sözlerin ilerisi için olmayacak anlamı taşımadığını söyleyen Akbulut, "Gerekli alt yapı düzenlemeleri, araç gereç temini ile servisin geliştirilmesi durumunda Bakanlık onayı alınarak hizmete sunulması gerçekleşebilir ve bizde bunun çalışması, gayreti içerisindeyiz" dedi.

400 YATAKLI TEKİRDAĞ DEVLET HASTANESİ ÇALIŞMALARI

Akbulut Devlet Hastanesinin 400 yataklı hale gelmesi için bakanlığın gerekli desteği verdiğini, sadece Tekirdağ Valiliğinin hastane için gerekli arsayı temin etmesinin buna yeterli olacağını, söyledi. İnşaatı TOKİ nin gerçekleştireceğini kaydeden Akbulut, Valiliğin bu konuda gerekli adımı attığını, Çevre yolu mevkiinde yer bulunduğunu ve işin kamulaştırma safhasına geldiğini belirtti.

İl Genel Meclisinin de konuya hassasiyet göstermesi ve kamulaştırma işleminin çabuklaştırılması durumunda hastane inşaatı konusunun biran önce gündemde yerini alacağını vurgulayan Akbulut, Ankara dan gerekli desteğin verildiğini ve işin sadece Tekirdağ boyutunda gerçekleşecek arsa sorununun çözümüyle halledileceğini ifade etti.

Akbulut şunları kaydetti. "Tekirdağ a hizmette parti ayrımı söz konusu olmaz. Olmamalı. Çünkü hizmet Tekirdağ halkına olacaktır. Hangi parti, ne konuda imkanlarını ortaya koyabiliyorsa hizmet gerçekleşir ve kazanan Tekirdağ halkı olur. Biz iktidar partisi olarak Tekirdağ ın kalkınması adına gereken girişimleri yapıyoruz. Yerel idarede söz sahibi diğer partilerin de bu konuda elini taşın altına koyması ve Tekirdağ a gerekli yatırımların sağlanması adına gayret göstermesi gerekir. Hastane arsası şu an itibariyle İl Genel Meclisi gündemindedir ve hiçbir ayrım yapmadan ve Tekirdağ ın geleceğini düşünerek bu arsanın hastane için kazandırılması önemlidir. Yerel yönetimin de bunu kısa süre içinde sonuca bağlayacağını umuyorum."