info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Ak Parti CHP Belediyesine Yaptığı Çağrıyı Yineledi

Tekirdağ Belediye Başkanlığınca yürütülen Asfalt ihalesi ile ilgili olarak bundan once yaptığımız açıklamalara;Tekirdağ Belediyesi 13.09.2012 tarihli basın bildirisinde cevap vermek yerine bilinenleri tekrar ederek hedef saptırmaktan öteye geçememiştir.

Geldiğimiz noktayı anlaşılır hale getirmek adına yeni bir  bildiri  hazırlama geregi hasıl olmuştur. Tekirdağ Akparti İl başkanlığı; Tekirdağ Belediyesinden “KİK’in kararına uymamalı” diye bir talebi olmadığı gibi bu süreçte kesinlikle hukuka aykırı bir davranış da beklemiyor. Tekirdağ Belediyesinden sadece ve sadece “Belediyenin Menfaatlerini, Milletin Hakkını ve Hukukunu korumasını”  istiyoruz. Daha önceki Çöp Toplama, Muratlı Caddesi Projesi ve AKOS ta kaçırdığınız bu fırsat şimdi elinizdedir. Bunun içinde görev ve sorumluluklarınızın ne olduğunu bilmeniz yeterlidir.

 5393 Sayılı Belediye kanununun Belediye Başkanının görev ve yetkilerinin düzenlendiği 38. maddesinin (a) bendinde; “Belediye teşkilâtının en üst amiri olarak belediye teşkilâtını sevk ve idare etmek, belediyenin hak ve menfaatlerini korumak” olduğu birinci madde olarak çok açık bir şekilde ifade edilmiştir. Bu nedenle Tekirdağ Belediyesinin yapmış olduğu asfalt ihalesinde belediyenin ve Tekirdağ halkının 3,5 milyon tl(eski paraylaTrilyon) parasının yanlış karar verilerek buharlaşmasını önlemek belediye başkanının elindedir ve görevidir. Bizimde bunun gereğini Tekirdağ halkı adına sizden beklemek hakkımızdır.  KİK konusuna gelince Kamu İhale Kurumu, kendisine yapılan itiraza istinaden en dusuk teklifi ihale dışı bırakmıştır. Ancak kesinlikle  diğer en yakın teklife verin diye bir kararı yoktur. Bu hukuken de mümkün değildir. Yapılan itiraz sonunda KİK; “düzeltici işlem” kararı vererek ihalenin bundan sonraki aşamasının mevzuata uygun olarak yeniden geçekleştirilmesini istemiştir. Bu nedenle Belediye başkanının “Ben ne yapayım KİK böyle istiyor” deme lüksü ve şansı yoktur. Yetki hala BELEDİYE de ve KOMİSYONDA’dır.  Belediyeyi KİK Yönetmiyor. Belediyeyi yasa gereği Belediye Başkanı yönetiyor.

Diğer taraftan KİK in gerekçeli kararı incelendiğinde işin maliyetini fevkalade olumsuz etkileyecek bir tespitten ziyade teknik hesaplamalar ve şekil şartları açısından bir elemenin söz konusu olduğu bu nedenle yapılacak işin maliyetinin her halükarda 7 milyon(Trilyon) civarında olacağı, bu işi üstlenecek olanın da bu işten para kazanacağı gerçeğinin Tekirdağ halkı tarafından çok iyi bilinmesi gerekir.Ayrica sunuda belirtmek isterizki; Tekirdağ halkının hak ve menfaatlerinin korunduğu her ihale sonucu,ortaya çıkan üstleniciye her kim olursa olsun tarafimizdan herturlu destegin verileceğinide belirtmek isteriz. Bu süreçte izlenecek yol bellidir. Biz kendilerine  4734 sayılı Kamu İhale Kanununa ve buna bağlı olarak çıkarılan yönetmeliklere kısa bir göz atmalarını tavsiye ediyoruz. Bu konuda talep olması halinde kendilerine her türlü bilgi desteğini vermeye de hazırız.
 
Belediye Yönetimi ilk kararında samimiyse, Belediyenin hak ve menfaatlerini korumaktan yanaysa biz hala yetkinin İhale komisyonunda, İhale yetkilisinde ve Belediye Başkanında olduğunu hatırlatıyor ve onlara; 4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNUN   “Bütün tekliflerin reddedilmesi ve ihalenin iptali” nin düzenlendiği 39.maddesini,yine 4734 sayılı Kanuna bağlı olarak çıkarılan YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ nin 66/3. maddesini okumalarını tavsiye ediyoruz.  Tekirdağ Belediyesi ve halkının 3,5 trilyonunun buharlaşmaması için yaptığımız bu çağrıya CHP İl Başkanı, Milletvekilleri, İlçe Başkanları ve Meclis Üyelerinin ilgisizlikleri de hayli düşündürücüdür. Daha ne kadar ilgisiz kalacaklarını tüm Tekirdağ halkı ile birlikte merakla bekliyoruz..

Tekirdağ Belediye Yönetimini, Belediyenin ve temsil ettiği halkın hak ve menfaatlerini korumaya, Kanunların kendilerine verdiği görevleri yerine getirmeye ve bu samimi tavsiyelere kulak vermeye bir kez daha davet ediyoruz.

Bu basın bildirisiyle konu tüm kamuoyu ve ilgililere duyurulur.17.09.2012

AKPARTİ TEKİRDAĞ İL BAŞKANLIĞI denildi.