info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Anadolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Kılıç; Artık Tekirdağ`da Anadolu İnsanı Sahipsiz Değil

Tekirdağ’da 6 hemşeri derneği bir araya gelerek federasyon kurdu.

Amaçlarının birlik, kardeşlik, dayanışma içinde din, dil, ırk gözetmeksizin Anadolu insanının da artık Tekirdağ’ın bir parçası olduğunu vurgulamak ve kabul ettirmek olduğunu söyleyen Anadolu dernekleri federasyonu başkanı Fevzi Kılıç; Tekirdağ Anadolu derneklerini kurma amacımız, Tekirdağ’da sivil toplum örgütlerini bir çatı altında toplayıp, Tekirdağ’da yaşayan Anadoluluların sesi olmak, durumu olmayan insanlarımıza yardımcı olmak, düğünde, cenazede toplumun gerektirdiği şekilde bir araya gelmek, Tekirdağ’da işçi alımlarında, siyasi yönetimde Anadolu’nun sesi olmaktır. Nasıl ki sosyal yaşamda, vergi mükellefiyetinde, iş gücü ve istihdamda varsak, yönetimde de var olmamız gerektiğini düşündüğüm için Tekirdağ Anadolu dernekleri federasyonunu kurduk.

Eğilen, bükülen, biat eden değil, eşit ve hakkaniyetli yaşam hakkımız için çalışan bir federasyon olacağız. Bugün 1. Olağan genel kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da resmi kurumlara ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. İş insanlarımızı ziyaret edeceğiz. Daha sonra ilçelerde toplantılarımızı yaparak kahvaltı organizasyonlarıyla kadın kollarını, gençlik kollarını kurup her yerde Anadolu dernekleri federasyonunun varlığını hissettireceğiz. Futbol takımı ve halk oyunları ekibi dahi kurmayı düşünüyoruz. Böylece varlığımızı ve gücümüzü her alanda göstereceğiz.

Bundan sonra bireysel değil toplu olarak hareket edeceğiz. Biz siyaset yapmayacağız. Biz ayrımcılık yapmayacağız. Biz ırkçılık yapmayacağız. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun bütün insanlarla aynı mesafede olacağız. Asla siyaset yapmayacağız. Çünkü biz siyaset üstü bir kurumuz. Bizim siyaset yapma gibi bir derdimiz yoktur. Tek hedefimiz vardır o da hemşeri dernekleri olarak toplumumuzu bir araya getirerek bir çatı altında güçlü olmak, düğünde, cenazede, organizasyonda, resmi temsillerde bir bütün olarak varlığımızı ve gücümüzü hissettirmektir. Tüm hemşeri derneklerine kapımız açıktır. Yalnız katılacak olan hemşeri derneklerine bazı şartlarımız vardır. Asla din, dil, ırk ve siyaseti federasyonumuz içinde kullanamazlar ve kişisel egoları bir kenara bırakarak ben değil biz olgusuyla her kararda demokrasi yoluyla fikir ve tartışmalarını gerçekleştirmeleri gerekir.

Bizler ayrıştıran değil birleştiren olmak için bu yola çıktık. Bunda da en büyük gücümüz, halkın haber alma hakkını layıkıyla yerine getiren basın mensuplarımız olacaktır. Hemşeri derneklerini tek çatı altında toplamak hayalimdi. Bunu başarmanın gururu ve onurunu yaşıyorum. Şu unutulmasın ki, amacımız Tekirdağ’a ve Tekirdağ halkına karşı herhangi bir tavrımız yoktur. Karslı da, Ağrılı da, Bitlisli de, TEKİRDAĞLI DA BİZİZ. Anadolulu Trakyalı ayrımını bitirmek, aynı vatanda aynı bayrak altında kardeş olarak hepimizin eşit olduğunu göstermek için bu yola baş koyduk.

ANADOLU DA TRAKYA DA BİZİM VATANIMIZDIR.

Sadece, bir belediyeye, bir firmaya veya bir kuruma istihdam yapılırken, eşit ve hakkaniyetli davranılmasıdır. Tekirdağ Büyükşehir belediyesine işçi alımlarına baktığımızda,93’ü Tekirdağlı,%7’si Anadolulu olduğunu görüyoruz. Anadolulu belediye başkanı aday gösterilmiyor. Anadolulu siyasi parti il başkanı atanmıyor. Biz bu makus talihe son vermek için bu yola çıktık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” Dedi.

Federasyon dernekleri ve başkanları şu şekilde oluşturuldu;

-Fevzi KILIÇ: Kars-Ağrı-Iğdır dernekleri ve Anadolular dernekleri federasyonu başkanı

-Naif ÇETİN: Tekirdağ Anadolu kalkınma ve dayanışma derneği başkanı ve federasyon başkan yardımcısı

-Erdin EKİNCİ: Iğdırlılar dernek başkanı

-Nihat BARLAK: Bitlisliler dernek başkanı

-Melik BAHADIR: Ağrı dernek başkanı

-Tamer ZEYBEK: Doğu-Batı kültür dernek başkanı olarak Anadolu dernekleri federasyonu olarak Tekirdağ’da temsil hakkı kazandılar.

Kaynak : Murat Ürtekin