info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Belediyesi nden Atık Yağ Kampanyası

Tekirdağ Belediyesi konutlardan atık kızartmalık yağların toplanması amacıyla protokol yaptığı Ezici Yağ San. Tic. A.Ş. ile birlikte ilimizde kampanya başlattı.

Tekirdağ Belediyesi konutlardan atık kızartmalık yağların toplanması amacıyla protokol yaptığı Ezici Yağ San. Tic. A.Ş. ile birlikte ilimizde kampanya başlattı.

 Kampanya kapsamında evlerinde 5 lt atık yağı biriktirerek Tekirdağ Belediyesine teslim eden ya da Tekirdağ Belediyesi 444 18 15 numaralı çağrı merkezini arayarak teslim alınmasını isteyen vatandaşlarımıza 1 lt Ayçiçek Yağı hediye ediyor.

 Başlatılan kampanya ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Op. Dr. Adem DALGIÇ; “Evlerimizde özellikle kızartma yapmak için kullandığımız yağların genel ifade ile 3 kereden fazla kullanılmaması gerekmektedir. Aynı yağın defalarca kullanılması insan sağlığına ciddi oranda zararlar vermektedir. Bununla birlikte kullanım ömrünü tamamlamış olan kızartmalık yağları lavabodan dökmek giderlerimizi tıkadığı gibi çevremize de büyük zararlar vermektedir. Biz Tekirdağ Belediyesi olarak vatandaşlarımıza diyoruz ki; evlerinizde kendi sağlığınız açısından kızartmalık yağlarınızı defalarca kullanmayın, dökmeyin, ayrı biriktirin 5 lt olduğunda bizi arayın gelip alalım. Bu şekilde hem kendi sağlığımızı hem çevre sağlığını korumuş olacak ve sosyal sorumluluk projemize vermiş olduğunuz destekten dolayı sizlere 1 lt Ayçiçek yağı hediye edeceğiz. Vatandaşlarımızdan almış olduğumuz atık yağları da protokol yaptığımız Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Lisanlı olan Ezici Yağ San. Tic. A.Ş.’ye teslim ederek geri dönüşümünü sağlamış olacağız.” şeklinde konuştu.