info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da 10 Milyon 10 Bin Kaçak Sigara Makaronu Yakalandı

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve istihbarat ekipleri tarafından Marmaraereğilisi ilçesinde normal Trafik kontrolü yapan Trafik ekiplerinin H.Y nin yönetimindeki 34 DK 2976 -34 FA 0435 uluslar arası nakliye firmasına ait Tır’ın evrak eksikliği sebebiyle otoparka çekilerek bağladı.

 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve istihbarat ekipleri tarafından Marmaraereğilisi ilçesinde normal Trafik kontrolü yapan Trafik ekiplerinin H.Y nin yönetimindeki 34 DK 2976 -34 FA  0435 uluslar arası nakliye firmasına ait Tır’ın evrak eksikliği sebebiyle otoparka çekilerek bağladı.
 
Bağlanan Tır dorsesinin içindeki mal kontrolü ile ilgili Gümrük ve Emniyet tarafından Cumhuriyet savcılığına yapılan arama izni sonucu Tır içinde bulunan Yunanistan Atina dan yüklediği ve karnesinde gözüken 2 adet meşrubat kutusu yapımında kullanılmak üzere rulo saç bobini Derince Gümrüğüne götürmek üzere İpsala Gümrük kapısından sarı hattan giriş yaptı.
Tır dorsesi’nin aşıdığı mala ait karnesinde yazılı bulunmayan 1101 box içinde (her box içinde 10.000 adet) sigara yapımında kullanılan MAKARON denen filtreli tütünsüz hazır sigara kağıdı görülmesi üzerine Tır’a el konuldu.
Polis ekipleri ve Gümrük görevlileri tarafından Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün Tekirdağ da bulunan kaçak ambarına sayılarak teslim edildi.
Yapılan işlemlerin sonrasında tır hakkında Cumhuriyet Savcılığının vereceği karara göre, Tır dorsesin de bulunan Gümrüklü malın başka bir Tır’a aktarılması hakkında verilecek karar doğrultusunda, yediemin parkına polis nezaretinde mühürlü olarak teslim edildi.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü KOM şubesi ekipleri tarafından gümrük kaçağı mal taşıyan Tır firması hakkında ve Tır şoförü hakkında gerekli işlemlerin yapıldığı bildirildi. Tekirdağ Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü Kaçak Ambarına teslim edilen MAKARON ile ilgili gerekli tespitleri muayne memurları tarafından cif değeri belirlendikten sonra Cumhuriyet Savcılığına dosyası gönderileceği açıklandı.