info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da 112 ye Günlük 2 Bin 900 Çağrı

Tekirdağ Sağlık İl Müdürü Mehtap Şen, 112 Acil Durum numarasına günlük ortalama 2 bin 900 çağrı geldiğini, bunlardan sadece ortalama 69 una ambulans gönderdiklerini söyledi.

Tekirdağ Sağlık İl Müdürü Mehtap Şen, 112 Acil Durum numarasına günlük ortalama 2 bin 900 çağrı geldiğini, bunlardan sadece ortalama 69'una ambulans gönderdiklerini söyledi.

Şen, Sağlık İl Müdürlüğü'ne bağlı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, acil hastaların en yakın hastaneye yetiştirilmesi için, Tekirdağ'ın belirli yerlerinde ambulans beklettiklerini ifade ederek ambulansların il içinde ve dışında hasta sevklerinde de kullanıldığını söyledi.

Tekirdağ ve ilçelerinde, hizmet veren 18 acil durum istasyonunun bulunduğunu belirten Şen, şöyle konuştu:

"Tekirdağ'da 21 acil yardım ambulansı bulunuyor. Bunlardan biri de kış aylarında kullanılmak üzere paletli kar ambulansı. Ayrıca, hastanelerde de 8 ambulans mevcut. Evde sağlık hizmeti veren ambulans ise 6 adet. 2009 yılından bu yana da hava ambulansı hizmeti verebiliyoruz. Ambulanslarda, biri doktor olmak üzere 3 personel bulunmakta. "

Acil durumlarda aranan 112 acil servis numarasının gereksiz yere meşgul edilmesinden yakınan Şen, günlük ortalama 2 bin 900 çağrı aldıklarını ve bunlardan sadece 69'una ambulans sevk ettiklerini bildirdi.

Şen, "Tekirdağ'da, son 6 ay içinde acil servisi ilgilendiren toplam 8 bin 812 olay meydana geldi. Ayrıca, Tekirdağ'da 112'ye günlük ortalama 2 bin 900 çağrı geliyor. Biz ise, bunlardan sadece ortalama 69'una ambulans gönderebiliyoruz. Bu 2 bin 900 çağrının büyük bir kısmı asılsız, diğerleri gereksiz. 112'yi, elektrik faturasının nereye yatıracağını soranlardan tutunda, hakaret dolu sözler sarf edenlere kadar bir çok kişi gereksiz yere arıyor. Bunlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz" diye konuştu.

Acil durum müdürlüğünde çalışan personelin, yabancı dilden davranış bilimlerine kadar bir çok eğitim aldığına değinen Şen, yakın zamanda deniz ambulansı hizmeti de vermek istediklerini sözlerine ekledi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı İbrahim Oktay da, trafikte ambulanslara daha fazla kolaylık sağlanması gerektiğini ifade ederek, Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Ali Zafer Güzelant da katıldı.