info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Bir İlk

Tekirdağ’ın köklü Ddevlet eğitim kurumlarından olan ve merkez de bulunan 50. Yıl Ortaokulu okul girişine kartlı turnikeler yerleştiriyor.

Okul içine giriş yapabilmek için kart okuyucuların olduğu turnikelerden geçmek gerekiyor. Bunun için okula ait bir kimlik kartının olması gerekiyor. Kartlı giriş sistemi sayesinde öğrencinin okula hangi saatte girdiği ve hangi saatte okuldan çıkış yaptığı tespit edilebilecek. Okulda çalışan eğitimci ve personelin de giriş ve çıkışlarını kartlı turnikelerden yapacağından giriş çıkışlar tamamıyla kayıt altına alınmış olacak.
 
KARTLI TURNİKELER GÜVEN VERİYOR
 
Yapılan bu uygulama ile önümüzdeki sezon okul bahçesinde bulunan her kişinin okul öğrencisi olmasını sağlayacak. Kartı olmayan kişi turnikelerden geçemeyecek, eğer geçmek isterse kapıda bulunan güvenlik görevlisi tarafından ziyaretçinin kimlik bilgileri alınarak geçici ziyaretçi yaka kartı verilecek ve bu kartla turnikelerden geçmesi sağlanacak.
 
SERBEST KIYAFET UYGULAMASI ÖĞRENCİLERİ AYIRT ETMEYİ ZORLAŞTIRIYOR
 
Geçtiğimiz yıl uygulamaya konan serbest kıyafet uygulaması sebebiyle okul içinde dolaşan çocukların öğrenci olup olmadıkları konusun da net karara varamayan okul yetkilileri bu sistemle birlikte okulun içine giriş yapan herkesin öğrenci olacağını ve bu şüphelerinde ortadan kalkacağını söylüyorlar.
 
50.YIL ORTAOKULU ÖRNEK OKUL OLUYOR
 
Devlet okulları arasında yaşanan yarış özel okulları aratmayacak cinsten gelişmeye devam ediyor. Tekirdağ merkezde bulunan 50.yıl ortaokulu yaptığı başarılı çalışmalarla örnek okul olma yönünde hızla ilerlemeye devam ediyor.
 
Velilerin okul seçiminde popüler ve tercih edilen okullara rağbet etmesi öğrencilerini kaydettirmek istemesi bazı okulların ek çalışmalar yaparak diğer okulların önüne geçmesine sebep oluyor. Devlet okulları arasında da yaşanan bu tatlı çekişmenin geleceğimizin teminatı gençlerin yetişmesinde önemli katkısı olacağına inanılıyor.