info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Fırınlar Denetlendi

Tekirdağ Merkezde faaliyet gösteren ekmek fırınları, Tekirdağ Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendi.

 

Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç'ın da bizzat katıldığı denetimlerde ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretimi yapılan yerler, 5393 Sayılı Belediye Kanunu ve İşyeri Açma ve Çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik hükümlerine göre incelemeye tabi tutuldu.
 
Yapılan denetimlerde fırın işleticilere özellikle hijyen ve temizlik konusunda uyarılarda bulunan Başkan Dalgıç, "En önemli gıda maddemiz olan ekmek üretiminin yapıldığı yerleri denetime tabi tuttuk. Gıda konusunda son derece hassasız. Ekmek fırınlarımızda temizlik ve hijyene son derece önem verilmesi gerekiyor. Denetimlerimiz bundan sonra da belirli aralıklarla devam edecek" dedi.
 
Gerçekleştirilen denetimlerde ilgili mevzuat hükümlerine göre tutanaklar tanzim edilmiş olup teknik ve hijyenik şartları uygun olmayan ekmek fırınlarının işleticilerine gerekli uyarılar yapılarak yasal ve idari işlemler başlatılmıştır.
 
Denetimlere Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz'in yanı sıra Ruhsat ve Denetim Müdürü Gamze Demir ile Zabıta Müdürü Hüseyin Hatipoğlu da katıldı.