info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu nda bir ilk: Kader mahkumlarına müzikli şiir dinletisi

Tekirdağ Namık Kemal Şiir Grubu Şairlerinden Sedai ve Fedai KAVRIK tarafından organize edilen, Tekirdağ Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu nda kader mahkumlarına kültürel ve sosyal faaliyet olarak moral amaçlı bir şiir ve müzik dinletisi yapıldı.

12.10.2009 tarihinde gerçekleşen etkinlikte Tekirdağ Namık Kemal Şiir Grubu şair ve sanatçılarının ağırlıklı olduğu gözlenirken, dinletiye: Kırklareli, İstanbul, Şarköy, Lüleburgaz, Muratlı ve Malkara dan şair ve sanatçılar da katıldı. Ulaşımı cezaevi yetkililerin tedarik ettiği araçlarla sağlanan gruba burada öğle yemeği verildi. Yemeğin ardından programın yapılacağı bölüme alınan konuklar buradaki mahkumlara Tekirdağ Kapalı- Açık Ceza İnfaz Kurumu nda bir ilki yaşattılar.

Etkinliğe İstanbul dan gelerek katılan Sanatçı Fevzi KURTULUŞ böyle anlamlı bir etkinlik içinde bulunmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu ifade ederken, söylediği birbirinden güzel şarkı ve türkülerle kader mahkumlarını adeta coşturdu. Ayrıca Şarköylü udi bestekar Fehmi ALTUNAY ın da yer aldığı programda Lüleburgaz ın tanınmış halk ozanı Bektaş YAVUZ, Muratlılı bağlama üstadı Rıfkı NİZAM ve Tekirdağ dan sazı ile Orhan ÖZDEMİR de sanat müzüği , halk müziği ve fantazi müzikten okudukları eserlerle kader mahkumlarına unutulmaz dakikalar yaşattılar.

Etkinliğe davetli olan sanatçı Hasan ÖZTÜRK ve Tekirdağ ın ünlü bağlama üstadlarından Beytullah ARABACI (TEKFURİ) gribal rahatsızlıklarından dolayı programa katılamazlarken telefonla arayıp programa katılamalarından dolayı duydukları üzüntülerini dile getirip dostlarına başarılar dilediler.

Tekirdağ Namık Kemal Şiir Grubu Başkanı Aytaç OY un yapmış olduğu konuşma oldukça duygulu anların yaşanmasına neden olurken, şair Ümran ÇUHACI nın kader mahkumları için yazmış olduğu şiir ve cezaevi gardiyanlarından şiire gönül vermiş olan Selçuk ONUR un okumuş olduğu şiirler büyük beğeni topladı. Kader mahkumları arasından kendi şiirlerini okuyan ve şarkı ve türkü söyleyenlerin de olması programa ayrı bir anlam ve renk kattı.

Sunuculuğunu Namık Kemal Şiir Grubu şairlerinden Sedai Kavrık ın yaptığı dinletide: İstanbul dan sanatçı Fevzi KURTULUŞ, Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği ni temsilen şair Erman ULUSOY, Tekirdağ Namık Kemal Şiir Grubu ndan Aytaç OY, Yücel COŞKUN, Sıtkı KARSLIOĞLU, Zeynep KARAKAYA DEMİR, Fehmi ALTUNAY, Sedai KAVRIK, Ümran ÖZGÜR ÇUHACI, Ethem SÖZEN, Fedai KAVRIK, Belkıs Yıldız ERK, Selçuk ONUR, Recep Ümit NİŞANCI, Arda Kaan SEÇGİN, Celal ÇALIK, Cezaevi eğitimden sorumlu 2.müdürü Ali Muhlis ÖĞMEN yer alarak şiir ve şarkılarını yorumladılar.

Ayrıca etkinlikte şair ve sanatçıların, gardiyan ve mahkumlarla birlikte davul ve zurna eşliğinde halaylar çekip yöresel oyunları karşılıklı olarak oynamaları programın ilginç ve bir okadar da anlamlı estantaneleri arasında yer aldı.

Etkinliğe katılan şair ve sanatçılar böyle önemli bir programın gerçekleşmesini sağlayan başta Tekirdağ Kapalı- Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürü Zeki YILDIRIM, psikologları Dilek Nejdet Halil SAİT ve Murtaza AYDIN a, gardiyan ve şair Selçuk ONUR a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler. 3 saat süren şiirle şarkıların içiçe olduğu dinleti günün anısına düzenlenmiş olan isme yazılı teşekkür belgelerinin katılımcılara takdimiyle son buldu.

Grup adına bir açıklama yapan KAVRIK, toplumsal içerikli programlara devam edeceklerini, önümüzdeki günlerde Tekirdağ Huzurevi nde de bir program yapmak istediklerini ve bu konuda gerekli girişimleri başlattıklarını ifade etti. KAVRIK, : Biz grup olarak toplumun her kesimini bir bütün olarak görüyoruz. Bu anlayışla hiçbir ayrımcılık yapmıyoruz. Düzenlemiş olduğumuz etkinliklere katılım imkanı olmayan dostlarımızın da bu tür etkinliklerden mahrum kalmamaları adına , onlar gelemiyorlarsa biz onlara gideriz düşüncesiyle hareket ediyoruz. Talep olsun olmasın biz bunu kendimize bir sorumluluk ve ilke edindik. İçinde bulunduğumuz topluma faydalı, yapıcı ve güzel paylaşımlar yaşatmak istiyoruz. diyerek sözlerini tamamladı.