info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Limanı İle İlgili Özelleştirme İdaresinde Protokol Hazırlandı

Bu gün Ankara da Türkiye Denizcilik İşletmesi Genel. Müdürlüğü ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkilileri tarafından protokol imzalandığı, kısa zamanda devir teslim yapılacağı bilgisine ulaştık.

 

Tekirdağ da son günlerin gündemde yer alan Akport limanın bağlı olduğu şirketin Başbakanlık Özelleştirme İdaresine  yapmış olduğu bazı sorunla sebebiyle 1997 yılında yapılan anlaşmanın ortadan kaldırılması talebinin kabul edildiğini geçtiğimiz gün gazetemizde okuyucularımıza duyurmuştuk. Bu gün Ankara da Türkiye Denizcilik İşletmesi Genel. Müdürlüğü ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkilileri tarafından protokol imzalandığı, kısa zamanda devir teslim yapılacağı bilgisine ulaştık.
 
Tekirdağ Akport limanının 06.02.2012 tarihi itibariyle operasyonları durdurma kararı aldığı yazılı olarak ilgili kurumlara bildirilmişti. Geçici çalışma izni bulunan liman içindeki parmak iskele olarak bilinen  kısımda ki çalışmalarında 03.03.2012 tarihi itibari ile son bulduğu ve limandaki çalışmaların tamamen durdurulduğunu okuyucularımıza aktarmıştık.
Bu gün itibari ile Tekirdağ valilik makamı tarafından Tekirdağ limanına gelecek olan ve bekleyen gemilerin boşaltma işlemleri yapılması ve işlerin aksamaması için mevcut şirkete 1 aylık geçici izin belgesi verilmesi hususunda talimat verildiği, ayrıca bu konuda Ulaştırma Bakanı oluru alındığı bilgisi verildi.
Tekirdağ limanında protokol imzalandıktan sonra Başbakanlık Özelleştirme İdaresi, Milli emlak genel müdürlüğü ve Türkiye Denizcilik İşletmesi arasında  yapılan protokol dan sonra Tekirdağ limanının yalnız eski iskele (parmak iskele) kısımda değil tüm sahada bu geçiş döneminde çalışılması gerektiğinden bu konunun da göz önüne alınmasını bekliyoruz.
Konuyla ilgili 1 ay dan bu yana çalışmayan Tekirdağ Taşıyıcılar Koop. Üyeleri; Tekirdağ liman başkanlığının Akport liman tesislerinde sadece küçük tonajlı gemiler için değil, büyük tonajlı gemilerinde Tekirdağ limanına gelmesi ve burada ithalat ve ihracat yapmaları hususunda acentelere ve firmalara duyuru yapılmasını talep ediyoruz. dediler.