info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Tarih Bilinci ne kavuştu

Tekirdağ Tarih Bilinci ne kavuştu

İstanbul Üniversitesi 2012-2013 akademik yılının ilk töreni, 17 Ekim 2012 tarihinde İÜ Beyazıt Yerleşkesi’nde yapıldı. İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, İÜ Atatürk ve Gençlik Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İÜ akademik ve idari personelinin katıldığı ilk tören sona erdi.

İstanbul Üniversitesi 2012-2013 akademik yılının ikinci töreni, İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Dünya Mirasını Koruyan Üniversite Filmi Gösterimi’nin gösteriminin ardından, İstanbul Üniversitesi öğrencilerini temsilen İÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa Ersen Ergün ilk konuşmayı yaptı. İÜ araştırma görevlilerini temsilen İletişim Fakültesi Arş. Gör. Özlem Arda kürsüye çıktı. Arda, konuşmasında İstanbul Üniversitesi’nin akademik hayata yaptığı katkılardan bahsetti.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet yeni akademik yılının açılış konuşmasında, İstanbul Üniversitesi’nin son dört yılda gösterdiği gelişim, gerçekleştirilen projeler ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgi verdi. Açılış töreninin sloganının “Dünya Mirasını Koruyan, Geleceği Tasarlayan Üniversite” olduğunu dile getiren İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, geçmişten bugüne bırakılan yüklü mirasa sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet konuşmasına şöyle devam etti:

“2009 yılında İstanbul Üniversitesi tıp fakültelerinin ve hastanelerinin binalarının yeniden yapılmasını, çözüme ulaştırılması gereken en önemli sorulardan birisi olarak ele aldık. ‘İÜ Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkeleri’nin Yerinde, Yeniden Yapılandırılması Projesi’ için gerekli çalışmaları başlattık ve adım adım çok önemli bir yol kat ettik. Bu kararımız başta Sayın Başbakanımız olmak üzere tüm siyasi ve bürokratik karar vericiler tarafından da desteklendi. Geçen süre içerisinde çok yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. Yerleşkelerin tapularından hastane modellerine, ihale sürecinden mali kaynaklara farklı sorunları ortak akıl çerçevesinde çözüme ulaştırdık.

Kasım ayında halen son değerlendirmeleri süren finansman modeli seçeneklerinden birisi ile son aşama olan “İstanbul Üniversitesi Yeni Çapa Cerrahpaşa Yerleşkeleri”  inşaatlarını başlatacağız. Çapa Yerleşkesi’nde gelecekte İstanbul Tıp Fakültesi ve hastanesi ile Diş Hekimliği Fakültesi’nin binalarının; İÜ Cerrahpaşa Yerleşkesi’nde ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve hastanesinin yanı sıra Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Hemşirelik Fakültesi binalarının yer almasını planlamaktayız.”

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, konuşmasında tamgün yasası, İstanbul Üniversitesi’ndeki yeniden yapılandırma çalışmaları, restorasyonu yapılan ve yeniden inşa edilen binalar, gerçekleştirilen bilimsel faaliyetler hakkında da bilgi verdi.
 
Törende, özellikle büyük şehirlerdeki hastanelerin sorunlarını büyük ölçüde çözecek, Türkiye’ye örnek bir hastane modeli oluşturacak olan İÜ İstanbul Tıp Fakültesi ve İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanelerinin projeleri de kamuoyuna sunuldu. Çapa ve Cerrahpaşa yerleşkelerinin nasıl olacağı, tasarlanan proje, tasarımı yapılan yerleşke planları gösterildi.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in konuşmasının ardından İstanbul üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği ve Türk Halk Müziği Toplulukları Nefesli sazlar orkestrası “Darül Elhan’dan Günümüze” adlı gösterim den bir bölüm sundu. Gönül Paçacı, Esat Kabaklı ve Levent Altındağ’ın şefliğinde davetlilere renkli bir konser verildi.

Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda yapılan ikinci töreninin ardından İstanbul Üniversitesi’nin yeni Kongre Kültür Merkezi’nin açılışı yapıldı. İÜ Eczacılık Fakültesi yanındaki MSB Yurt Binası yıkılarak inşa edilen İÜ Kongre Kültür Merkezi’nde 430 kişilik bir adet konferans salonu, 2 adet 50 kişilik seminer salonu ve 2 adet istenildiğinde 50’şer kişilik olarak da kullanılabilecek 100’er kişilik seminer salonu bulunuyor.

Törenin ardından İstanbul Üniversitesi yeni Kongre Kültür Merkezi açılışı ve kokteyli gerçekleştirildi.