info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ ve Muratlı Tarım Müdürlüğünden Süper Proje

Kadın Farkındalık Projesi

Tekirdağ İl Tarım Müdürlüğü ve Muratlı İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Kadın Farkındalık Projesinin tanıtım toplantısı , Yeşilsırt Köyünde  yapılmıştır.Projenin tanıtımında Köyün Muhtarı Ahmet YÖRÜK, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin KÖŞKEROĞLU ,Muratlı İlçe Tarım Müdürü Ertekin GÜNAÇTI, konuşmalarını gerçekleştirmişlerdir. Muhtar Ahmet YÖRÜK köylerinde kadınlara yönelik proje gerçekleştirilecek olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, kadınların katılım göstermelerini istedi.
 
 
Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin KÖŞKEROĞLU, Selçuk Köyünde yürütülen projede yapılanlardan bahsederek, kadınların katılım göstermeleriyle daha verimli olacağını, kadınların taleplerinin karşılanmaya çalışılacağını söylemiştir. Muratlı İlçe tarım Müdürü Ertekin GÜNAÇTI ise , kırsal alanda kadınların tarımsal faaliyetlerde erkeklerle birlikte çalıştığını ,onlar kadar görev ve sorumluluk üstlendiğini,özellikle son yıllarda nüfusun tarım dışı alanlara yönelmesiyle tarımda  kadın işlevinin arttığını,kadınlara yönelik de tarımsal yayım hizmeti verilemesi  gerektiğini söylemiştir.Ayrıca bu eğitimde; kadınların sadece aile içi geleneksel rollerini güçlendirmekle sınırlı kalmayıp,kadınların ilgi duyduğu tarım ve tarım dışı alanlarda da bilgi sahibi edinileceği vurgulamıştır.
 
 
İki ay süreyle devam edecek projenin içeriği ve projede yer alacak personellerden den Ziraat Mühendisi  Begüm TAŞKAN ECE, Ziraat Mühendisi  İzlem  DEMİR ,Avukat Eda DURGUN, Peyzaj Mimarı Özlem KOÇ, Sosyolog Deniz SARI tanıtılmış, projenin takvimi kadınlara verilmiştir.  İlk eğitim çalışmamız Peyzaj Mimarı Özlem KOÇ tarafından bahçe planlaması ve peyzaj, bahçeniz için en iyi bitkiler, güller konuları ile gerçekleşmiştir.
 
Kaynak : Murat Ürtekin