info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağspor Başkanından 3 Milyonluk Veda

Tekirdağ spor kulübü başkanı Mülahim Kuru, basın mensupları ile yemekte bir araya gelerek Tekirdağ spor kulübü başkanlığını bırakacağını ve olağanüstü seçime gideceğini söyledi.

3 yıldır Tekirdağ sporu ayakta tutmak için büyük mücadele verdiklerini ama Tekirdağ halkının kulübüne sahip çıkmadığı için mücadelelerinin sonuçsuz kaldığını ifade ederek Tekirdağ spor kulübünü olağanüstü seçime götürerek başkanlığı bırakacağını ifade etti. Yıllardır takım için geceli gündüzlü çalıştıklarını, mücadelelerinde yalnız bırakıldıklarını, gerek bedenen gerekse psikolojik olarak yıprandığını söyleyerek kulüp başkanlığını bırakma kararı aldığını söyledi. Kulübü ayakta tutmak için sürekli birilerinden para talep ettikleri için modern dilenci durumuna düştüklerini ve bu talepler için aradığı kişilerin artık telefonlarını dahi açmadıklarını ifade etti. Kulübün maddi manevi ihtiyaçlarının karşılanması için şimdiye kadar sadece Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel’den full destek gördüklerini ifade eden Mülahim Kuru, başta Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak olmak üzere hiçbir başka belediye, kurum ve kuruluştan destek almadıklarını belirtti.

KADİR ALBAYRAK’IN 3 SEZONDA SADECE 150 BİN LİRA ÖDEDİĞİNİ SÖYLEYEN MÜLAHİM KURU, SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI CÜNEYT YÜKSEL’İN 15 MİLYON LİRA DESTEĞİNİN YANINDA BUNUN DESTEK SAYILAMAYACAĞINI VURGULADI. Maçlarına gerek milletvekilleri gerek belediye başkanları gerek Tekirdağ Valisi gerekse birçok kurum ve kuruluşun gelmediğini, destek vermediklerini ifade ederek, takımın bu kadar sahipsiz bırakılması karşısında kendisinin de madden, bedenen ve psikolojik olarak bu başkanlığa devam etmeyeceğini söyledi. Basın mensuplarının devam etmesi yönündeki telkinleri konusunda da düşüncelerini ifade eden başkan Mülahim Kuru; “şahsım ve yönetim kurulum, sürekli takımın mali sorunlarını çözmek için insanları arayıp para istemekten bıktık. KULÜPTEN ALACAĞIM 3 MİLYON LİRA VARDIR. BAŞKANLIĞA VEDA ETTİĞİMDE, ÖNCEKİ BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİN AKSİNE HUZURLARINIZDA SÖZ VERİYORUM VE ALACAĞIMI KULÜBE HİBE EDİYORUM. GELECEK SEZON DEVAM EDİLEBİLMESİ İÇİN 10 MİLYON LİRA GEREKİYOR. BUNUN 5 MİLYONUNU BEN KARŞILARIM. GERİ KALAN 5 MİLYONU KARŞILAYACAK BABAYİĞİT VARSA, SEVE SEVE KULÜBÜME HİZMET ETMEYE HAZIRIM ”Dedi.

Kendisi hakkında ortaya bazı iddiaların da atıldığını ifade eden başkan Kuru, “hiçbir siyasi parti adına kulüp başkanlığı yapmadım, yönetimimde her partiden yönetici bulunmaktadır. Biz siyasi parti değil, spor kulübü yönetiyoruz. Kulübü kullanarak ihale aldığımı, ihale takip ettiğimi söyleyenler oldu. Benim bütün işlerim yurt dışında olup Tekirdağ’da iş yapmamaktayım. Hepsi yalandır. Ayrıca uzun süredir ticari işlerimden de emekli oldum. Tek işim Tekirdağ spordu, onu da bırakıyorum. 3 yıllık bütçe içerisinde verdiğim yaklaşık 3 Milyon Lira muhtemelen kulüp tarihinde bir başkan tarafından harcanan en yüksek rakamdır ve son 30 yıllık başkanların harcadığı toplam harcamadan fazladır, huzurlarınızda da açıklıyorum kaydedin lütfen bu parayı geri almıyorum kulübümüzde bayan hentbol, bayan futbolcu ve erkek futbolcu transferlerinde ve branşların ihtiyaçlarında kullanılması için bırakıyorum, gelecek tüm başkanlarıma feyz olmasını diliyorum. Başkan alıp ceketini gider, gelecek yönetim kurulu arkadaşlarına da destek olur Tek Tekirdağ sporumuz var.” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin