info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Terör Örgütü Dhkp-C nin Gençleri Tuzağa Çektiği Yaz Kampı

Terör örgütü DHKP-C, düzenlediği yaz kamplarıyla gençleri tuzağına düşürüyor. Bu kamplardan biri olan Kocaeli ndeki kamp 22 Temmuz da başladı. Kızlı erkekli 30 gencin katıldığı Karadeniz sahilindeki kampın 10 gün süreceği öğrenildi.

Terör örgütü DHKP-C, düzenlediği yaz kamplarıyla gençleri tuzağına düşürüyor. Bu kamplardan biri olan Kocaeli'ndeki kamp 22 Temmuz'da başladı. Kızlı erkekli 30 gencin katıldığı Karadeniz sahilindeki kampın 10 gün süreceği öğrenildi.
 
Oğlunu DHKP-C'nin elinden kurtarmak isteyen İsmail Ercan, "Oğlumu, terör örgütü DHKP-C'ye ait Kocaeli Kandıra'daki öğrenci kampı adı altındaki kampa götürmüşler. Yaklaşık 20 gün orada kaldı. Telefon ettiğimizde belli saatlerde görüşebiliyorduk. Anladık ki terör eğitimi vermişler. İzmir'e döndükten sonra çocuğumuzla iyi bir diyalog kurmaya çalıştık fakat başaramadık." demişti.
 
Terör örgütü DHKP-C, düzenlediği yaz kamplarıyla gençlerin beynini yıkıyor. Bu şekilde örgüte eleman kazandırma çalışması içerisinde olduğu ifade edilen DHKP-C, bir kampını da Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki Karadeniz sahilinde başlattı. İlçenin Babalı köyündeki kampın denizin yakınlarında bulunduğu belirtildi. Denize giren insan yoğunluğunun yaşanmadığı ve gözden uzakta bulunan kampın 22 Temmuz'da başladığı kaydedildi. Kızlı erkekli 30 gencin bulunduğu kampın, 10 gün süreceği öğrenildi. Kampın gençlere cazip gelmesi için deniz kenarında tercih ediliği aktarıldı.
 
DHKP-C'nin Kocaeli Kandıra'daki kampı, Terör Mağduru Aileler Derneği'ni kuran İsmail Ercan'ın oğlunun başına gelenlerle de gündeme gelmişti. Ercan'ın oğlu Berk Ercan'ın hayatı, 16 yaşındayken lise 1. sınıfta gittiği bir konserle değişmeye başladı. Konserden sonra Dev-Genç'li grupla eylemlere katıldı. İlerleyen dönemde evini ve ailesini terkeden Ercan, İstanbul'da polis memuru Mücahit Daştan'ın kadın terörist N.A. tarafından şehit edilmesinin ardından gözaltına alınarak tutuklandı. Berk Ercan, halen Tekirdağ'da tutuklu bulunuyor.
 
Kendisi gibi çocuklarını terör örgütlerine kaptıran ailelerle dayanışma amacıyla Terör Mağduru Aileler Derneği'ni kuran İsmail Ercan, örgütlerin gençleri kandırmak amacıyla düzenlediği kampları kızlı erkekli ve ücretsiz yaparak cazip haline getirdiğini vurgulamıştı. Bu yaz kamplarında kandırılan gençlere en güzel örneğin oğlu Berk olduğunu ifade eden Ercan, katıldığı kampın ardından hayatının tamamen değiştiğini ifade etmişti. Oğlunun Temmuz 2011'de Marmaris'e tatile gideceğini söyleyerek izin aldığını anlatan baba Ercan, şunları kaydetmişti: "Oğlumun tatilde olduğunu düşünürken polisten gelen telefonla gerçeği öğrendim. Oğlumu, terör örgütü DHKP-C'ye ait Kocaeli Kandıra'daki öğrenci kampı adı altındaki kampa götürmüşler. Yaklaşık 20 gün orada kaldı. Telefon ettiğimizde belli saatlerde görüşebiliyorduk. Bazen başkası çıkıp, 'Bakkalda, yürüyüşte' gibi cevaplar veriyordu. Anladık ki terör eğitimi vermişler. İzmir'e döndükten sonra çocuğumuzla iyi bir diyalog kurmaya çalıştık fakat başaramadık."
 
Ercan, örgütlerin, tatil dönemini kollayarak karma yaz kampları düzenleyip konserlere götürerek gençleri kandırdığını belirtmişti. Ercan, anne ve babaları çocuklarını tek başına yaz kamplarına göndermemeleri konusunda uyarmıştı.