info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TGF Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması’nda dereceye girenler, Tekirdağ’da düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Yarışmada, 5 dalda 7 gazeteci ödül alırken, bu yılki Meslek Onur Ödülü ise Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer’e verildi.
 
Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda gazetecinin katıldığı ve 2012 yılı eserlerinin değerlendirildiği TGF İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması’nda 5 dalda 7 gazeteci ödüle layık görüldü. Geçen yıl Hasan Pulur’a verilen “İsmail Sivri Meslek Onur Ödülü”nün bu yılki sahibi ise Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer oldu. Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) tarafından kurucu Genel Başkanı İsmail Sivri adına bu yıl ikincisi düzenlenen İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması’nın ödül töreni, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Tekirdağ protokolü ve TGF Başkanlar Konseyi üyelerinin katılımıyla Ramada Otel’de gerçekleştirildi.
 
Törende konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ödül alan gazetecileri tebrik ederek, “İsmail Sivri hem İzmir hem de Anadolu’daki gazeteciler için örnek çalışmalar yaptı. Uzun dönem İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yapan Onursal Başkanımız, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun da kurucu başkanıydı. Onun adını yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak bizim görevimiz” dedi.
Ödülünü Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve TGF Genel Başkanı Atilla Sertel’in elinden alan Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, İsmail Sivri’nin Türk basınında örnek bir isim olduğunu belirterek, “İsmail Sivri Meslek Onur ödülüne layık görülmekten dolayı mutluyum” dedi.
 
YARIŞMA JÜRİSİ
 
Konak Belediyesi eski Başkanı, gazeteci Erdal İzgi’nin başkanlığını yürüttüğü Jüri’de; TGF Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, TGF Genel Başkan Vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, TGF Genel Sekreteri Merih Ak, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, TGF Genel Saymanı ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, TGF Onur Kurulu Başkanı ve Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı ve TGF Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İbrahim Erdoğan ile Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal yer aldı.
 
Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer’in “İsmail Sivri Meslek Onur Ödülü”ne layık görüldüğü 2012 Türkiye Gazeteciler Federasyonu İsmail Sivri Gazetecilik ödülünü kazananlar şöyle:
 
2012 TGF İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması Sonuçları
İSMAİL SİVRİ MESLEK ONUR ÖDÜLÜ
Yalçın BAYER
Hürriyet Gazetesi Yazarı
HABER ÖDÜLÜ
Figen Bican 9 Eylül Gazetesi / İZMİR
(Ahır değil okul)
ARAŞTIRMA-İNCELEME ÖDÜLÜ
Avni Gelendost Akdeniz Haber Gazetesi / ANTALYA
(Silivri’de 1 Gün)
Cumhur Kılıçcıoğlu JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ
Mücadele Gazetesi / SİİRT
(Halkın gözüyle İbrahim Hakkı Hazretleri)
FOTOĞRAF ÖDÜLÜ
Arif Arslan Batman Çağdaş Gazetesi / BATMAN
(Şiddet ve yoksulluk)
SAYFA DÜZENİ ÖDÜLÜ
Orçun Veysel Kaya Akdeniz Haber Gazetesi / ANTALYA
(10 Kasım 2012 tarihinde yayımlanan 1. Sayfa)
Melih Demirtaş JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ
Yeni Asır Gazetesi / İZMİR
(20 Mayıs 2012 tarihinde yayımlanan 6 ve 7. sayfa)
SPOR HABERİ ÖDÜLÜ
Mutlu Yılmaz Yenigün Gazetesi / İZMİR
(İşte yılın transferi)
(FA-FA)