info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tinercilerin Yurt Edindiği Eski Emniyet Binası na İnceleme

Çerkezköy Özel İdare Müdürü Okay Vural, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kayatürk ile birlikte söz konusu metruk binada incelemede bulunan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Daha önce Kaymakamlık Lojmanı ve Karakol Binası olarak kullanılan bu bina manevi kişiliği olan bir yer. En iyi şekilde değerlendirilmesi, ya da bu çirkin görüntünün ortadan kaldırılması lazım” dedi.

BASINA TEŞEKKÜR ETTİ
 
Söz konusu metruk binaya yaptığı ziyarete Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Nevzat Deniz’i de çağıran Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Yerel basınımızı bizi bu konuda bilgilendirdiği için hassasiyetinden dolayı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum” ifadesini kullandıktan sonra söz konusu metruk binanın kaderine terk edilmesi nedeni ile bazı olumsuz görüntülerin ortaya çıktığını ve bunun da mahalle sakinlerini rahatsız ettiğini belirterek şunları söyledi:
 
HEMEN TALİMATLAR VERİLMİŞ
 
“Haberi okuduktan sonra hemen İlçe Emniyet Müdürlüğümüzden burasının güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirleri alınmasını istedim. Ayrıca yerin şuanda sahibi olan Özel İdare Müdürlüğü’nden burası ile ilgili hemen bir çalışma başlatılmasını ve İl Özel İdaresi’ne durumun bildirilmesini istedim.  İnşallah kısa sürede bu konuda adımlar atacağız. Ya bina restore edilecek ve bu çirkin görüntüden kurtulacak, ya da yıkılıp, enkazı temizlenecek.
 
İVEDİLİKLE ÇALIŞMALAR YAPILSIN
 
Emniyet Müdürlüğü Ekiplerinin sık aralıklar ile bina restore edilip veya yıkılana kadar gerekli kontrolleri yapacağını belirten Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy Özel İdare Müdürü Okay Vural, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kayatürk’ten söz konusu çalışmaların ivedilikle yapılmasını isteyerek, “Gerekirse ortaya çıkan raporu elden ben İl Özel İdaresi’ne götürürüm” diye konuştu.
 
ÖNEMLİ OLAN KALICI ÇÖZÜM
 
“Burasının en iyi şekilde değerlendirilerek, çözüme kavuşturulması gerekiyor” diyen Kaymakam Metin Kubilay, “Önemli olan buraya kalıcı bir çözüm bulmak. Haberde bahsedildiği gibi okullara da yakın bir nokta burası. Kötü amaçla kullanılmasının önüne geçilmesi ve en iyi şekilde değerlendirilmesi lazım” dedi.
 
EVSİZ VATANDAŞ İLE SOHBET ETTİ
 
Söz konusu metruk binada kalan evsiz, barksız yaşlı bir vatandaş ile de sohbet eden ve vatandaş ile yakından ilgilenen Kaymakam Metin Kubilay, söz konusu vatandaş içinde ne gerekiyorsa yapılacağını açıkladıktan sonra metruk binadan ayrıldı.
Kaymakam Metin Kubilay’a metruk bina ziyaretinde Çerkezköy Özel İdare Müdürü Okay Vural, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kayatürk’ün yanı sıra mahalle sakinlerinden Belediye Meclis Üyesi E. Bülent Uğraş da eşlik etti.
 
Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz hafta Perşembe günü yayınlanan haberimizde 1960’lı yıllarda Kaymakamlık Lojmanı, 1970’li yıllarda Polis Karakolu olarak kullanılan ve daha sonra İl Özel İdaresi’ne devredilen İstasyon Mahallesi No:36 adresinde bulunan metruk bina balicilerin ve tinercilerin mekanı odluna dikkat çekerek, şunları yazmıştık:
 
TİNERCİ VE BALİCİLER MESKEN TUTTU
 
Yaklaşık 40 yıl önce Çerkezköy’ün en güzide noktalarından biri olan ve uzun süre Kaymakamlık Lojmanı, ardından ise Karakol olarak hizmet veren İstasyon Mahallesi Hikmet Uğraş Caddesi’ndeki metruk bina 1980’li yılların ardından kaderine terk edilerek tinerci ve balicilerin uğrak yeri oldu.
 
Camları, çerçeveleri sökülen, içerisi dökülen metruk binayı mesken tutan tinerci ve baliciler çevreye ve mahalleye de korku salarken, mahalle sakinleri biran önce binanın ya yıkılmasını, ya da restore edilip, başka bir amaç için kullanılmasını istiyorlar.
 
OKULLARA 100 METRE
 
Çerkezköy İmam hatip Ortaokulu’na, Cumhuriyet İlkokulu’na 100 metre uzaklıkta bulunan metruk binanın içinin harabeye döndüğünü belirten mahalle sakinleri, bodrum ve  bir kattan oluşan binanın içi adeta harabe gibi. Binaya kimin girip çıktığı belirsiz. Kimi zaman baliciler, tinerciler, kimi zaman ise ayyaşlar ve sevgilisini alıp gelen ne olduğu belirsiz kişiler binaya girip çıkıyor. Her türlü insanın girip çıktığı ve hiçbir denetimin olmadığı bina mahalle sakinleri olarak bizleri aşırı derecede tedirgin ediyor” ifadesini kullandılar.
 
YA YIKIN YA RESTORE EDİN
 
Zaman zaman İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin metruk binada kontrol yaptığını ve baktığını belirten mahalle sakinleri, “Ama bu kontroller yetersiz kalıyor. Polis gelip bazen bakıyor, kontrol ediyor fakat geri gidiyor doğal olarak. Buraya geçici çözüm yerine kalıcı bir çözüm bulunmalı. İl Özel İdaresi ya bu metruk binayı komple yıkmalı, ya da restore edip başka bir amaç için kullanmalı. Aksi takdirde buradaki sorunlar bitmeyecek” dediler.
 
TACİZ VE LAF ATMALAR OLUYOR
 
Metruk binayı mesken tutan balici ve tinercilerin yoldan geçen bayanlara, öğrencilere laf attıklarını kaydeden mahalle sakinleri, “Hikmet Uğraş Caddesi’nden Lemar’a veya okullara giden bayanlara, öğrencilere laf atılıyor, taciz ediliyor. Yetkililerden ricamız bu durumun önüne geçilmesi” ifadesini kullandıktan sonra, “Mahalleli olarak hepimiz tedirginiz bu metruk binayı kullanan ayyaş ve tinerciler yüzünden” diye konuştular.
 
KORKUYORUZ!
 
Metruk binanın yıkılması veya tadilatının yapılması durumunda ayyaş, tinerci kabusunun sona ereceğini belirten mahalle sakinleri, “Korkudan çocuklarımızı dışarı oynamaya gönderemiyoruz. Genç kızlarımızı, hanımlarımızı alış verişe yalnız salamıyoruz. Çünkü başlarına ne geleceğini bilemiyoruz. Tinerciler önlerini mi keser, saldırır mı, taciz mi eder, sarkıntılık mı yapar bir fikrimiz yok ve bunun tedirginliğini yaşıyoruz.
 
HIRSIZLIK ARTTI
 
Ayrıca son günlerde mahallemizde hırsızlık olayları arttı. Hem yaz aylarından dolayı, hem de burayı kullananların sayısındaki artış nedeni ile hırsızlık olaylarının arttığını düşünüyoruz. Yeni göreve başlayan Kaymakamımız Metin Kubilay’dan ve Tekirdağ Valimiz Ali Yerlikaya’dan bu binaya çözüm bulmasını istiyoruz. Mahallemizi bu dertten kurtarsınlar. Bizler de diğer mahallelerdeki vatandaşlar gibi huzur ve güven içinde yaşayalım” açıklamasını yaptılar.
 
YENİ KAYMAKAMDAN BEKLENTİ
 
Konuyu daha önce Mersin Vali Yardımcılığı görevine atanan Çerkezköy eski Kaymakamı Ayhan Bayhan’a aktardıklarını fakat bir çözüm üretilmediğini belirten mahalle sakinleri, “İnşallah göreve yeni başlayan Kaymakam Metin Kubilay Bey bu olaya el atarak, sorunu kökten çözer” diyerek sözlerini tamamladılar.
 
TEŞEKKÜRLER KAYMAKAM BEY
 
Çıkan haberin hemen ardından ilçemizde yeni göreve başlamasına rağmen duyarlılık göstererek, konu ile yakından ilgilenen  Kaymakam Metin Kubilay’a hassasiyeti için teşekkür ederiz.