info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya Kariyer Fuarı 2011 NKÜ de Büyük İlgi Gördü

Namık Kemal Üniversitesi ile Genç Kariyer Akademisi YOUcademy işbirliği ile düzenlenen “Trakya Kariyer Fuarı 2011” üniversitemizin Değirmenaltı Yerleşkesi Rektörlük Binası’nda 18 Şubat 2011 tarihinde düzenlenmeye başlandı.

Namık Kemal Üniversitesi ile Genç Kariyer Akademisi YOUcademy işbirliği ile düzenlenen “Trakya Kariyer Fuarı 2011” üniversitemizin Değirmenaltı Yerleşkesi Rektörlük Binası’nda 18 Şubat 2011 tarihinde düzenlenmeye başlandı.

Namık Kemal Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı “Trakya Kariyer Fuarı 2011”e Namık Kemal Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ, ODTÜ Kıbrıs, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, MEDİPOL Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Bezmialem Üniversitesi, Plato MYO, Gelişim MYO, EF Dil Okulları katıldı.

“Trakya Kariyer Fuarı 2011”e, üniversite sınavına girecek öğrenciler, liselerde eğitim öğretimi devam eden gençler, dershane yöneticileri ve veliler büyük ilgi gösterdi.

Gençlerimizin meslek ve üniversite tercihlerinde daha doğru karar vermeleri için yol gösterici nitelikte olan “Trakya Kariyer Fuarı 2011” 18 Şubat – 21 Şubat 2011 tarihleri arasında 4 gün boyunca devam edecek.

Rektör Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü, katılımcı üniversitelerin temsilcileriyle biraraya gelerek, Namık Kemal Üniversitesi’nin “Trakya Kariyer Fuarı 2011”e ev sahipliğini yapmasından mutluluk duyduklarını ifade etti. Genel olarak ülkemizde üniversitelerin durumunu değerlendiren Rektör Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü, “Türkiye’de üniversite sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu da üniversitelere aslında büyük avantaj sağlamaktadır. Çünkü üniversitelerimiz birbirleri ile rekabet edebilir hale geldiği gibi, aynı zamanda Türk üniversiteleri dünya üniversiteleri ile de rekabet edebilir seviyeye ulaşmaktadır. Üniversitelerde öğrenim gören gençlerin daha üretken, girişimci, özgün fikirlerini ortaya koyabilen, mesleki bilgi ve becerilerinin yanı sıra en az bir yabancı dili iyi konuşabilen, bilgisayar kullanabilen, evrensel standartlara uygun metodlarla kendilerini geliştirebilen bireyler olması, üniversitelerin geliştirdikleri projelerle ülke sorunlarına çözüm önerileri getirmesi ve kalkınmaya katkıda bulunması üniversitelerden beklenen görevler arasındadır” dedi.

Namık Kemal Üniversitesi fuarda bulunan standında, NKÜ’nün kuruluşundan bu tarafa yaptığı çalışmalar, akademik birimleri, yapımı tamamlanan ve devam eden projeler, üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları ile bu çalışmalar çerçevesinde bu yıl içerisinde kurulacak olan Teknopark’lar ve açılacak yeni bölümler ile programlar hakkında bilgiler verildi. Aynı zamanda fuara katılan diğer üniversitelerin temsilcileri de kendi üniversiteleri hakkında tanıtıcı bilgiler verdiler.

Kaynak : Tekirdağ Yeni Haber